interes porastao / Kako lokalni vinar i školjarka komentiraju turizam nakon otvaranja Pelješkog mosta: 'Potencijal je velik'

Vinar je opisao kako je u početku pomalo pribojavao mosta, no danas priznaje da je osjećaj fenomenalan

27.7.2022.
20:00
VOYO logo

Nakon otvaranja Pelješkog mosta, interes turista je danas itekako porastao. Na odmaralištu je bilo dosta turista, ali i domaćih gostiju koji su se htjeli fotografirati uz Pelješki most. Svi ugostitelji svjedoče kako su i jučer i večeras prebookirani.

''Danas je stvarno bila velika gužva kroz Ston što je naravno razumljivo. Interes ljudi je da pređu preko mosta, a samim tim i kroz tunel Ston, to im je sad jedina solucija. Te posjetiti Ston, restorane i kupiti pokoju školjku, dagnju ili kamenicu'', rekla je Marija Radić, predsjednica udruge Stonski školjkari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radić svjedoči kako je danas bio dan pojačane potražnje. Kaže kako će za školjkare još sve donekle funkcionirati dok pristupne ceste ne budu gotove, a što će biti nakon toga ostaje za vidjeti.

''Bitno je raditi na promociji i približiti budućim posjetiteljima naš proizvod kamenicu i na tome ćemo raditi. Nadamo se što većoj posjećenosti'', kazala je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinar Frano Miloš iz Ponikava koje su zaobišle pristupne ceste. No vinar vjeruje kako je za mještane situacija i dalje povoljna.

''Nama koji se bavimo malim plavcem prostor je jako važan, to je sorta koja je snažno vezana za teritorij'', pojasnio je Miloš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIKŠA KALEB /

Naš olimpijac gradio je Pelješki most: 'Sjećam se scene s Kinezima. Kad su me vidjeli počeli su navijati'

Image
NIKŠA KALEB /

Naš olimpijac gradio je Pelješki most: 'Sjećam se scene s Kinezima. Kad su me vidjeli počeli su navijati'

Priznaje kako se u početku pomalo pribojavao mosta, no kako je danas prošetao tom cestom i kako je doživljaj fenomenalan.

''Otvorile su se nove vizure i novi pogledi, a prostor nije narušen. Dapače još smo u pozitivnijoj poziciji. Sami vinogradi i oznake izvornosti za Ponakvle sad su malo udaljeniji od prometne gužve. Dobili smo jednu intimu prostora i nove vizure krajolika'', rekao je Miloš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinar kaže kako su prilikom obavljanja svog posla oni jako vezani prema Splitu , Pločama i Metkoviću, te kako je most tu donio jednu pozitivnu situaciju kad je u pitanju prometna povezanost. Naglasio je kako se vinski turizam razvija i kako će i tu most pozitivno utjecati.

Miloš kaže kako je veliko pitanje što će sada biti s Pelješcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je veliki preokret. Jedna ogromna promjena koja kao i uvijek u životu može donijeti i pozitivno i negativno. Mislim da to ovisi o širem stanju našeg društva i odnosa prema prostoru. Potencijal je svakako velik'', vjeruje Miloš.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo