Rekordi, ali i nesnosna gužva / Kako s infrastrukturom za 700.000, ove godine primiti 1,2 milijuna posjetitelja na Plitvicama?

Rekordi se obaraju na sve strane, pa tako i na Plitvičkim jezerima. 800.000 posjetitelja ove je godine kročilo u Nacionalni park, što je čak 100.000 više nego lani.

10.8.2015.
19:25
VOYO logo

Gdje god se zatekli na Plitvičkim jezerima, dočekat će vas kolone, redovi, gužva.

S današnjim danom očekuje se da će brojka posjetitelja ove godine premašiti 800 tisuća, što je čak 13 posto više lani. Ostvareno je i 150 tisuća noćenja, što je šest posto više nego lani. 

"Po svemu sudeći sezona će biti rekordna i sad smo na vrhuncu sezone - svi ljudi, sva oprema, sve je u punom pogonu", rekla je Natalija Božičević, ravnateljica nacionalnog parka Plitvička jezera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo danas očekuje se nevjerojatnih 14 tisuća posjetitelja. A to stvara gužve. Da biste uživali u ovoj ljepoti prvo se treba izboriti za parkin, pa  proći red na blagajni.

"Što se tiče dnevnog opterećenja mislim da smo mi u ovom periodu prešli maksimum, što prostor može podnijeti. To ne morate biti velik stručnjak da ustanovite", dodala je Božičević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani kada su karte poskupjele, prihodi su premašili 220 milijuna kuna. Ove je godine turista još i više. I 180 kuna, čini se, nije puno ni domaćima, a ni strancima.

No oni koji vode organizirane grupe, a pred kamere ne žele, kažu - moglo bi bolje. Premalo je ugostiteljskih objekata. Nedavno se Nacionalni park proslavio i ovim, sad već i van granica poznatim, 'plitvičkim burgerom'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brend već postoji, zaključio je i ministar turizma pa kad je već tako - zašto se ne našaliti na svoj račun i uz to proširiti ponudu.  

"Kolege ugostitelji razmišljaju o tome i sad naš tehnolog malo na tome radi, tako da će u ponudi uskoro biti više verzija plitvičkog hamburgera", rekla je Božičević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreća po Hrvatsku da je priroda toliko lijepa, da što god radili ili ne radili, turiste ne može spriječiti da tu stvore gužvu!

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo