ZAGUŽVALO SE NA OSTALIM MOSTOVIMA / Kakva je situacija danas na zagrebačkom rotoru? 'Vratio bih Bandića iz mrtvih samo da se ovo riješi'

No, zagužvalo se na ostalim mostovima preko kojih su vozači pohrlili zaobići gužvu. Teško je zamisliti prometni krkljanac s tla, ali kada pogledate snimke iz zraka bit će vam sve jasno

27.9.2022.
20:15
VOYO logo

Dok se Zagreb još budio iz sna, vozači su se dobrano razbudili kada su se zapetljali u najveću prometnu petlju u državi. Iako je situacija danas bolja nego jučer kada je vladao pravi kolaps, u vrijeme jutarnje i popodnevne prometne špice, i dalje se vozi u prvoj.

-Jeste li ljuti koliko čekate? "Ko pas. Ovo je katastrofa užas živi, katastrofa. -Jeste li jučer isto zapeli? Svaki dan, ne znam uopće kaj bi više rekao, nemam komentara. kaj se mene tiče ja bih Bandića vratio iz mrtvih samo da se ovo riješi", kaže sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužva je danas bila nešto manja jer su umjesto semafora regulirali prometni redari, ali i dio putnika se prebacio na druga dva mosta. No onda su se pak tamo stvarali čepovi. Gradonačelnik priznaje - nisu ovo očekivali i nije zapravo znao da će to tako izgledati.

Image
KOLAPS DO LIPNJA 2023. /

Prometni stručnjak za RTL o kaosu na Jadranskom mostu: 'Moglo se spriječiti planiranjem, ali ako vas nije briga...'

Image
KOLAPS DO LIPNJA 2023. /

Prometni stručnjak za RTL o kaosu na Jadranskom mostu: 'Moglo se spriječiti planiranjem, ali ako vas nije briga...'

"Napravljen je elaborat kroz javnu nabavu, međutim rješenje, ja nisam zadovoljan s tim rješenjem. Posebice kad sam ga jučer vidio. Dao sam nalog da se ono izmijeni", rekao je gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa se sada u hitnom roku od jedne trake trebaju stvoriti dvije. Jer da ga je vidio prije, možda građani ne bi primjerice putovali na posao 2 sata, umjesto 15 minuta.

"Ne mogu apsolutno sve znati. Znači gradski uredi rade takve stvari, naruče elaborate koji se plate. Na temelju tih elaborata se naprave privremene regulacije. Međutim, jučer je svima bilo jasno da je to neadekvatno. Ali ja jednostavno ne mogu čitati sve te prometne elaborate koji se rade za sve radove u Zagrebu", govori Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim ovo je najprometniji i najveći rotor u državi. Obnovljen je prije 2 i pol godine i tada je promet prodisao. No sada će sve ponovno usporiti i zagužvati zbog starog mosta koji se nadovezuje na njega, a koji nije obnavljan otkada je izgrađen - prije 40 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo