ima se, može se / Kakva kriza, stanovi idu k'o ludi i po cijenama od 3000 eura! Splitski građevinar: 'I sami smo iznenađeni!'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

'Cijene se kreću od 3000 do 3500 eura, a stanovi su praktički već prodani prije nego smo i dobili sve potrebne dozvole', kažu građevinci

8.12.2020.
14:40
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Gradi se punom parom. Jagma za stambenim kvadratima, koja se bilježi još od vremena primanja Hrvatske u EU, nastavlja se kao da COVID-19 nije paralizirao svijet.

''I sami smo iznenađeni onim što se događa na tržištu. Na prvi spomen pandemije očekivali smo depresiju, međutim, ne da se ona u građevinarstvu nije dogodila, nego radimo i bez najmanjih problema'', kaže za Slobodnu DalmacijuDenis Pulić iz tvrtke "Quatro company", koja je posljednjih godina izgradila niz reprezentativnih stambenih objekata u splitskom naselju Pazdigrad na istoku grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Korona nas je zatekla na pola puta. Objekt koji smo gradili već je unaprijed bio prodan, a otkaza ugovorene kupnje stanova praktički nije ni bilo. Sad već prodajemo stanove koje planiramo graditi u proljeće iduće godine. Radi se o zgradi 'Bel Étage II', jednom uistinu iznimnom i luksuznom stambenom objektu. Interes za kupnju stanova je odličan'', veli Pulić, koji vjeruje da će se pozitivni trendovi u njegovoj branši nastaviti.

''Sudeći po onome što se događa, i da se ova situacija s koronom produži, mi se možemo eventualno vratiti korak unatrag, što bi značilo da nećemo prije ishođenja dozvola prodati sve stanove unaprijed, nego, recimo, 75 posto ili u najgorem slučaj pola'', pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena stana ovisi o katnosti, pogledu, veličini, a ona se, kad je u pitanju "Quatro company", kreće oko 2500 eura po metru četvornom.

''Interesantno je kako nam najbolje idu najskuplje nekretnine i da se prvo pita za penthouse, te 'kaparira' stanove s pogledom, na jugu, i to na višim katovima. Korona-kriza ne da nas nije zaustavila, nego sve stanove prodajemo unaprijed, a razlog tomu je, vjerujem, i odlična lokacija, jer upravo gradimo dva objekta na Žnjanu koja će biti dovršena iduće godine. Cijene se kreću od 3000 do 3500 eura, a stanovi su praktički već prodani po preporukama, prije nego smo i dobili sve potrebne dozvole'',  kaže Tamara Franović, koja je u "Dal-koningu", vlasnika Zvonka Kotarca, zadužena za prodaju, koja nesmanjeni interes za kupnju nekretnina tumači činjenicom da građani u krizi ne vjeruju bankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo