SMIJENJENA PREDSTOJNICA / Dijani Zadravec prijeti otkaz u Vinogradskoj: Brojni su se ponudili vratiti s godišnjih i raditi prekovremeno

Iako joj je zabranjeno, Dijana Zadravec nastavila je s medijskim istupima zbog čega v.d. ravnatelja razmatra o prekidu njezina ugovora o radu

20.5.2021.
18:44
VOYO logo

Prvo smjena pa otkaz? Iako joj je zabranjeno, Dijana Zadravec nastavila je s medijskim istupima zbog čega v.d. ravnatelja Vinogradske bolnice Zoran Vatavuk razmatra o prekidu njezina ugovora o radu. 

Konačna odluka očekuje se sutra kada u bolnicu stiže i zdravstvena inspekcija Ministarstva i kontrola HZZO-a, a najavljen je i proračunski nadzor Ministarstva financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinogradska slavi! Glasila je poruka sinoć iz KBC-a Sestara Milosrdnica nakon smjene šefice koju su brojni djelatnici prozvali za mobing, a ona mnoge od njih za korupciju. Sada već bivša predstojnica, koja se još sinoć u našem studiju šalila da prelazi u novinarke, sutra bi mogla nakon svih istupa mogla doista tražiti novi posao, umjesto da preuzme bolnicu nakon raspisivanja natječaja. 

"Naravno da ću se javiti na taj natječaj, neće me otjerati jedino ako mi vi ponudite mjesto voditeljice u RTL-u. Možda se prebacim iz javnozdravstvenog sektora u ovaj", kazala je jučer Zadravec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SMIJENJENA PREDSTOJNICA /

Pogledajte kako se Zadravec nudila za voditeljicu RTL-a: 'Možda se prebacim iz zdravstvenog sustava...'

Image
SMIJENJENA PREDSTOJNICA /

Pogledajte kako se Zadravec nudila za voditeljicu RTL-a: 'Možda se prebacim iz zdravstvenog sustava...'

Vraćaju se s godišnjih odmora

Brojni su se djelatnici nakon odluke o smjeni ponudili vratiti s godišnjih odmora i raditi i prekovremeno tvrdeći da im ispomoć kolega iz drugih bolnica sada ne treba. Pred kamere nitko danas nije smio jer za svih vrijedi isto - nema medijskih istupa. No, to ne vrijedi za pacijente koje smo danas zatekli pred Klinikom za tumore.

"Po meni je OK. Malo ima gužve, ali dobro je. Sve je dobro prošlo", kazala je Kata Matekalo iz Novske na pitanje kakva je situacija u bolnici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na strani pacijenata i na strani ovih vrijednih doktora. Ovo što ona radi, to je van svake pameti", kazala je jedna pacijentica. 

Treba istražiti radi li se o kriminalu u bolnici

No neki, a među je njima i dio onih koji je optužuju za mobing tvrdi, dio stvari koje je bivša predstojnica iznijela je itekako istinit. Iz Udruge bolničkih liječnika pozivaju DORH da čim prije izvidi sve navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da čim prije  završe kompletnu priču, iznesu svoje opservacije i dokaze i na kraju krajeva svoje nalaze u javnost kako bi javnost znala da li se doista, uključujući nas u HUBOL-u, radi o nekakvom kriminalu koji je , na žalost, funkcionirao u KBC-u Sestara Milosrdnica ili se radi o najobičnijim lažima", kazala je predsjednica HUBOL-a Ivana Šmit

Što je istina pitaju se i građani. "Ima zaduženih. Na primjer, gospodin Beroš. Gospodin Plenković i tako ti koji bi to trebali urediti", kaže Ive Alfirev koji ne zna tko od dviju strana govori istinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: Neka se sve istraži

Ministar danas o ovoj temi nije govorio, ali se na nju osvrnuo premijer. 

"Što se toga tiče ima v.d. ravnatelja Vinogradske. Postoje njihovi pravilnici i sve ono što je normalno za funkcioniranje bolnice. Ja se u to ne miješam. To je na njima da razrješavaju te situacije. Ako treba biti nekih inspekcijskih nadzor, je li Vili tu? Otišao je. Čini mi se da je on dao jučer jednu  izjavu u tom smislu nek se sve istraži, ispita o čemu se radi. Mislim da je to jedino normalno", rekao je Andrej Plenković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana u Vinogradsku bolnicu, prema najavi ministra Beroša, stiže i proračunski nadzor ministarstva financija. "Ako se pozove za proračunski nadzor kao i u bilo kojoj drugoj javnoj instituciji proračunskom korisniku ove ili one vrste, službe ministarstva financija, pa tako i proračunski nadzor, ako su pozvane, ako imaju po određenim kriterijima recimo konkretno slučaja koji budu tamo, radit će sve u skladu sa zakonom", kazao je ministar financija Zdravko Marić.

 A u skladu sa zakonom sutra Upravno vijeće raspisuje natječaj za izbor novog ravnatelja KBC Sestre milosrdnice. I dok jedan po jedan izgledni kandidati odustaju od kandidature za sada je jedino sigurno da će se na njega javiti Dijana Zadravec. Ako joj prije toga ne uruče - otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo