TKO JE ODGOVORAN? / Kalinić o nesreći na Frankopanskoj: 'Kriv je onaj koji je čovjeka uputio s bagerom i nije mu rekao gdje su vodovi'

Kalinić je kazao da ne može reći je li na mjestu nesreće postavljena nova mreža, ali je kazao da se prije nekoliko godina na tom mjestu vršila renovacija

1.6.2022.
18:55
VOYO logo

U utorak navečer radnik je s bagerom potrgao plinske cijevi u Frankopanskoj ulici u Zagrebu zbog čega je buknuo požar. Četvero je ljudi ozlijeđeno, ali su izvan životne opasnosti, dvoje njih već je pušteno kući.

Policijski očevid je danas završio, policija je utvrdila činjenice, a pitanje tko je kriv bavi se interna istraga zagrebačkog Holdinga. Frankopanska je sanirana, a promet je pušten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ova Petra Mlačić u Zagrebu u Frankopanskoj ulici razgovarala je s Pavlom Kalinićem koji je komentirao sinoćnju nesreću.

"Kad se ide intervencijom u bilo koji dio, postoje mogućnosti, planovi, to sve može biti na aplikaciji, da se vidi gdje se nalaze plinske instalacije, od vode i struje. Prvo je bio problem s vodom, a kad se pojavio bager, uspio je potrgati strujni i plinski vod i zbog iskrenja je došlo zbog eksplozije. To nije propust na onome tko je došao s bagerom, nego na onome tko ga je tu uputio", kazao je Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
noćas u frankopanskoj /

Vatrogasni zapovjednik za RTL.hr o požaru: 'Na jednom su stanu popucali prozori. Bager smo izvlačili iz rupe'

Image
noćas u frankopanskoj /

Vatrogasni zapovjednik za RTL.hr o požaru: 'Na jednom su stanu popucali prozori. Bager smo izvlačili iz rupe'

Kalinić je, komentirajući intervenciju Plinare, kazao da bi svaka služba u gradu trebala imati svoju ekipu za intervencije.

"U Hrvatskoj, a posebno u Gradu Zagrebu neznanje je moć, tako da ono malo što smo imali kroz Ured za upravljanje hitnim situacijama u međuvremenu je eutanazirano", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da od 2014. u Plinari nema treće noćne smjene, Kalinić je komentirao tko je prije radio intervencije.

"Dolazili smo na svaku intervenciju. Ni jučer nije bilo nikoga iz Ureda za hitne intervencije jer je Ured eutanaziran. Plinara bi to trebala imati, prilika im je da nešto ispravi i da se to napravi. Svi veliki gradovi trebaju imati urede za upravljanje hitnim situacijama, to sad nema ni Zagreb, a tradicija je neznanje je moć", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je kazao da ne može reći je li na mjestu nesreće postavljena nova mreža, ali je kazao da se prije nekoliko godina na tom mjestu vršila renovacija.

"Ne radi se je li mreža stara, nova ili prastara, radi se o tome da je bio potres nekoliko puta i sve cijevi u zemlji su proživjele određene pomake i na mnogim mjestima je to vjerojatno rezultiralo rješenjima. Za sedam godina ove vlasti neće biti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je na pitanje tko je kriv za ovo što se dogodilo kazao: "Najodgovornija osoba je gradonačelnik, po starome bi bio ured za upravljanje hitnim situacijama, u ovom konkretnom slučaju s obzirom da toga nema kriv je po zapovjednoj odgovornosti gradonačelnik, a ovdje je kriv onaj koji je čovjeka uputio s bagerom i nije ga uputio na to da se uz vod koji je pukao nalazi i plinska i električna instalacija."

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo