ZLATKO HASANBEGOVIĆ / 'Kampanja Grabar-Kitarović je u krizi. Tome su pridonijeli ona i njezini glasnogovornici'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Stari antifašistički klišeji ne prolaze, ustvrdio je Hasanbegović

17.12.2019.
13:31
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik stranke Blok za Hrvatsku i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zlatko Hasanbegović komentirao je večerašnje sučeljavanje i što očekuje od svojeg kandidata Miroslava Škore: ''Činjenica da je prvi put je prednost. Ne bih pridavao veliku važnost sučeljavanja. Mislim da se suvisla debata teško može očekivati. Ipak je 11 kandidata''.

Hasanbegović je u razgovoru za Večernji list naveo kako je format sučeljavanja došao iz američkog političkog konteksta: ''Može donijeti prednost u drugom krugu kad se sučeljavaju dva kandidata. Sjetimo se debate između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, Kolinde Grabar-Kitarović i Ive Josipovića ...moj je dojam da najveći broj birača imaju već izrađeno stajalište o tome za koga će glasovati''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Njezina kampanja je u krizi, iz poznatih razloga. Ona je tome pridonijela kao i njezini glasnogovornici poput Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića, Branka Bačića'', kazao je Hasanbegović.

Na pitanje je li moguće da u drugi krug uđu dva kandidata desne opcije, Hasanbegović je naveo: ''Uz ogradu ovi pojmovi lijevi i desni, takozvana ljevica kopni. Došlo je do promjena. Ona vrsta vrijednosti s kojom je izašao Ivo Josipović je nemoguće, kao što vidimo kod Milanovića koji je prilagodio svoju kampanju biračima. Stari antifašistički klišeji ne prolaze. Ta vrsta političke shizofrenije je dovelo do toga Plenković je istinski vođa ljevice. To je dovelo do prostora za kandidata koji je privukao i tradicionalno HDZ-ovo tijelo''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi se borimo za vlast. Svoje ideologije i interese želimo promovirati putem vlasti. Suradnja s Andrejem Plenkovićem je nemoguća. I obrnuto'', smatra Hasanbegović, koji je istaknuo da je jedan od razloga raskola i to što se Nezavisni za Hrvatsku nisu se opredijelili za niti jednog predsjedničkog kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo