Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ZLATKO HASANBEGOVIĆ

'Kampanja Grabar-Kitarović je u krizi. Tome su pridonijeli ona i njezini glasnogovornici'

Stari antifašistički klišeji ne prolaze, ustvrdio je Hasanbegović

Image
Foto: RTL / PIXSELL
Vijesti.hr/ 17.12.2019. u 13:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik stranke Blok za Hrvatsku i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zlatko Hasanbegović komentirao je večerašnje sučeljavanje i što očekuje od svojeg kandidata Miroslava Škore: ''Činjenica da je prvi put je prednost. Ne bih pridavao veliku važnost sučeljavanja. Mislim da se suvisla debata teško može očekivati. Ipak je 11 kandidata''.

Hasanbegović je u razgovoru za Večernji list naveo kako je format sučeljavanja došao iz američkog političkog konteksta: ''Može donijeti prednost u drugom krugu kad se sučeljavaju dva kandidata. Sjetimo se debate između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, Kolinde Grabar-Kitarović i Ive Josipovića ...moj je dojam da najveći broj birača imaju već izrađeno stajalište o tome za koga će glasovati''.

''Njezina kampanja je u krizi, iz poznatih razloga. Ona je tome pridonijela kao i njezini glasnogovornici poput Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića, Branka Bačića'', kazao je Hasanbegović.

Na pitanje je li moguće da u drugi krug uđu dva kandidata desne opcije, Hasanbegović je naveo: ''Uz ogradu ovi pojmovi lijevi i desni, takozvana ljevica kopni. Došlo je do promjena. Ona vrsta vrijednosti s kojom je izašao Ivo Josipović je nemoguće, kao što vidimo kod Milanovića koji je prilagodio svoju kampanju biračima. Stari antifašistički klišeji ne prolaze. Ta vrsta političke shizofrenije je dovelo do toga Plenković je istinski vođa ljevice. To je dovelo do prostora za kandidata koji je privukao i tradicionalno HDZ-ovo tijelo''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Mi se borimo za vlast. Svoje ideologije i interese želimo promovirati putem vlasti. Suradnja s Andrejem Plenkovićem je nemoguća. I obrnuto'', smatra Hasanbegović, koji je istaknuo da je jedan od razloga raskola i to što se Nezavisni za Hrvatsku nisu se opredijelili za niti jednog predsjedničkog kandidata.

Vijesti.hr/ 17.12.2019. u 13:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ratni zločinac

Kazneno prijavljen 63-godišnjak koji je na Ovčari zlostavljao zarobljenike. Udarao ih rukama, nogama i palicama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba