SVE OTRKIO NA FACEBOOKU / Kandidat za ministra gospodarstva Milan Račić predstavio svoju viziju izlaska Hrvatske iz krize

Do srijede će biti poznati svi ministri nove vlade, a već do četvrtka sve će biti spremno za početak sjednice novog saziva Sabora. I dok se potencijalni ministri očito drže uputa i ne izlaze u javnost, putem Facebooka otkrivaju se nova imena kandidata. Među njima je i novi Mostov nestranački kandidat za ministra gospodarstva Milan Račić

16.1.2016.
19:21
VOYO logo

Koga će u petak zastupnicima predstaviti TihomirOrešković, zasad je, možda, jasno samo njemu, jer ovih je dana s kandidatima obavljao razgovore.

"Ja imam svoj, kako znate, veto - ako mislim da ta osoba nije prava osoba, ja ću jasno komunicirati svoj stav", izjavio je jučer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je s njim razgovarao ne želi potvrditi Tomislav Panenić, jedan od Mostovih kandidata za ministra gospodarstva. 

"Neću ništa dodatno oko toga govoriti, dogovor je oko toga da će se kandidati poslati, neće se izlaziti sa imenima", rekao nam je Panenić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je na Facebooku sve otkrio Milan Račić, nestranački kandidat Mosta, koji je veći dio života proveo kao poduzetnik u Kanadi. Priznaje da je razgovarao s Oreškovićem, a svoju viziju izlaska iz krize pojašnjava citatima JF Kennedyja i Alberta Einsteina.

Image
surađivat će s vladom /

Grabar-Kitarović se ne slaže s kritikama Oreškovića: 'Prednost je što ne dolazi iz političkog miljea'

Image
surađivat će s vladom /

Grabar-Kitarović se ne slaže s kritikama Oreškovića: 'Prednost je što ne dolazi iz političkog miljea'

Kaža da je Hrvatskoj potrebna Nova vizija - kako bi se građani pokrenuli - izbavljenjem privatnog sektora iz okova, jer, citira Račić Kennedyja, plima podiže sve brodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čarobni štapić, kaže, nepostoji jer dogodio nam se čitav niz pogrešnih odluka. Vladu će podići ili srušiti komunikacija, koja treba biti bez puno mudrovanja što potkrepljuje Einsteinovim riječima na engleskom - Keep it simple, stupid!

Je li ova englesko-hrvatska komunikacija impresionirala mandatara Oreškovića znat će se najkasnije u četvrtak, do kada bi sve trebalo biti spremno i za početak saborske sjednice dan kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve će se znati, sve će biti pripremljeno, bez brige, u četvrtak će sve biti pripremljeno", rekao je predsjednik Sabora Željko Reiner

To je sve što u ovom trenutku želi čuti i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da li je spremna dati još trideset dana novom mandataru, predsjednica kaže - to je hipotetičko pitanje. 

"Na hipotetička pitanja ne odgovaram, a što se tiče da li će biti, to normalno ovisi o njima. To morate njih pitati", rekla je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno joj je, kaže, da je u programu nove vlade i demografija.

"Demografija je ogroman problem u Hrvatskoj. Ona je povezana apsolutno sa svom drugom problematikom, uključujući i gospodarski rast i razoj. Razgovor s novim mandatarom doista mi daje vjeru u optimizam, da će se toga ozbiljno prihvatiti", dodala je Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prije nego se toga prihvati mandatar prvo treba dobiti potporu Sabora za svoj program i vladu. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo