tri ključna dana za sastavljanje vlade / Kandidat za ministra pravosuđa Martinović otkrio o čemu je razgovarao s mandatarom Oreškovićem

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvate će se očito do posljednjeg trenutka držati u neizvjesnosti s imenima ljudi koji će voditi državu u budućoj Vladi. HDZ ima svoje kandidate, MOST svoje, a i mandatar neke svoje - a vremena je malo

17.1.2016.
17:52
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Da je doista bio na razgovoru kod mandatara Tihomira Oreškovića, javno se usudi govoriti jedino MOST-ov kandidat za ministra pravosuđa Juro Martinović. Budućeg je premijera zanimalo, kaže, kako pravosuđe može pomoći gospodarstvu.

"Da se izađe iz ekonomske krize. Naravno, da se poboljšaju investicije, da se dođe do većeg broja radnih mjesta i u tom smislu zanimalo ga je može li pravosuđe biti učinkovitiji servis gospodarstvu, investicijama i slično", kaže Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na razgovoru u hotelu Panorama, Martinović je Oreškoviću izložio svoje prioritete u pravosuđu.

"Ono isto na čemu ćemo mi inzistirati je da država ne bude izvor malih, sitnih sporova i nepotrebnog parničenja, da se na stanoviti način kroz zakonodavni okvir, relaksira DORH kako bi se sklapalo što više nagodbi, osobito u malim sporovima", kaže Martinović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Martinović MOST-ov kandidat za mjesto pravosuđa, njegovi stranački kolege, također kandidati, o tome danas šute, poput  Ružice Vukovac koja se vidi na čelu poljoprivrednog resora, iako joj je tu konkurencija i nestranački Davor Romić

Slaven Dobrović zasad je najizgledniji kandidat za ministra zaštite okoliša, dok se za mjesto ministra gospodarstva zasad govori o Tomislavu Paneniću i Milanu Račiću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko god bio na tom mjestu može računati na pomoć bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, iako on ne vjeruje u stručnost Oreškovićeve vlade.

"Kako možete vjerovati u stručnost, ako im treba tri tjedna i 60 imena da bi izabrali stručnog čovjeka. Ako je netko stručan, pa za njega se zna, njega uzmete i on je tu. Ne vjerujem u veliku efikasnost ove vlade i u stručnost, ali iskreno se nadam da će u petak konačno konstituirati, pa trebaju početi raditi", rekao je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most još nije odustao ni od ministarstva unutarnjih poslova - no zasad nisu istaknuli kandidata. Vrdoljak se pita kakve su to reforme koje potrebne MUP-u?

"Jedan od ključnih prijepora unutar koalicije je Ministarstvo unutarnjih poslova, da bi Most spriječio HDZ da krade, tako je izišlo van", kaže Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko bi to trebao u petak početi raditi, znat će se, kaže Martinović, još i prije.

"Za očekivati je da će se sva imena znati u srijedu popodne", poručuje Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tada, mandatar Orešković mora obaviti još puno razgovora.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo