KOMENTIRALI 'ZDS' / Kandidati u utrci za Pantovčak među građanima za Veliku Gospu: Evo što su poručili...

Kandidati koji imaju najviše šanse osvojiti Pantovčak nisu propustili današnji blagdan provesti u kontaktu s građanima

15.8.2019.
18:50
VOYO logo

Kandidati koji imaju najviše šanse osvojiti Pantovčak nisu propustili današnji blagdan provesti u kontaktu s građanima. Kolinda Grabar Kitarović i Miroslav Škoro u procesijama i na misama, a Zoran Milanović odlučio se za Novogradiško glazbeno ljeto.

Jedina koja nije željela odgovarati na novinarska pitanja bila je aktualna predsjednica kojoj je premijer ipak zamjerio intervju desničarskom tjedniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je vjerski događaj"

Deset dana nakon što je u Kninu najavila kandidaturu, iako je rekla da Dan pobjede neće iskoristiti u te svrhe, predsjednica Republike stigla je na proslavu Velike Gospe u Proložac. "Ovo je vjerski događaj", odgovorila je na pitanje da medijima da izjavu.

Tako je javnost ostala zakinuta za objašnjenje spornog intervjua koji je dala desničarskom tjedniku u kojem se relativizira uloga ustaškog zločinca Pavelića i NDH, a u kojem je predsjednica potvrdila da ide po drugi mandat. Nije to promaknulo šefu HDZ-a i premijeru koji je bio na obilježavanju Velike Gospe u 50-ak kilometara udaljenom Sinju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče odabira tjednika, mogla je to i negdje drugdje. Ali, mislim da ona mora ići dalje, mora se gledati u budućnost i spremati se u kampanji da dobije većinu", rekao je Plenković. 

I dok potpora HDZ-ovoj kandidatkinji očito nije sporna, polemike se na političkoj sceni vode oko ustaškog poklika "ZDS" koji je nakon sudske odluke kažnjiv i u Thompsonovoj pjesmi. "Policija mora postupati, tu nema dileme. To je vrlo jasno. Ovo je preusda visokog suda. Nemamo dilema o osudi svih zločina NDH i tog režima", jasan je bio Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sud treba poštovati, ali..."

Za mišljenje se pitalo i predsjedničke kandidate. Dok je Miroslav Škoro u povodu blagdana pohodio Aljmaš, Zoran Milanović odlučio je podržati novogradiško Glazbeno ljeto.

"Čak i ako ne shvaćamo stvari bez sudskih odluka... Meni su jasne i bez sudskih odluka. To je službeni pozdrav jedne zločinačke organizacije kojom takvu smatra cijeli civilizirani i moderni svijet kojem će Hrvatska jednom za svagda pripadati kada budem predsjednik", rekao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pjeva na način kao i opera 'Nikola Šubić Zrinski', sličan je tekst. Sud treba poštovati, ali mislim da je to licemjerno. To je insignija kao HOS, ako imate informaciju da je HOS zabranjen, onda sam ja u krivu", kazao je Škoro. 

Građani su se već naviknuli da im kandidati i političari dolaze bilo na vjerske blagdane, bilo na kulturne događaje. Zbog politike dolazit će i češće jer predsjednička utrka tek se zahuktava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo