STRAVIČNI ZLOČIN / Novi detalji trostrukog ubojstva: kao motiv spominje se dug od 420.000 eura

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zbog duga se navodno vodio i sudski spor, koji je okončan nagodbom, ali Boris Luketa nije došao do svog novca

28.4.2017.
15:05
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Boris Luketa, osumnjičen za trostruko ubojstvo u šibenskom predgrađu Brodarica nalazi se u Kliničkom bolničkom centru u Splitu  zbog pokušaja samoubojstva i dalje se nalazi u životnoj opasnosti.

Luketa je osumnjičen za ubojstvo Hakije i Milke Keranović te Ivana Bajića, bivšeg tjelohranitelja "kralja zagrebačkog podzemlja" Zlatka Bagarića, kao i za pokušaj ubojstva Kemala Keranovića, sina ubijenih supružnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenih informacija o onom što se dogodilo nema puno, no neslužbeno se kao mogući motiv ubojstva spominje dug od 420.000 eura koje je Kemal Keranović, sin ubijenih supružnika, navodno bio dužan Luketi, piše Večernji list.

Zbog tog se duga vodio i sudski spor, koji je okončan nagodbom, ali Luketa nije došao do svog novca. Jedna neslužbena verzija te priče kaže da je Kemal Keranović dug s Luketom htio prebiti tako da mu ustupi neko svoje zemljište. Luketa se navodno s time složio, piše Večernji list, no poludio je kada je shvatio da se na zemljište ne može upisati jer je pod sudskom blokadom zbog istrage koja se već nekoliko godina vodi u Sloveniji zbog malverzacija s kreditima Nove Kreditne banke Maribor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na policijskom ispitivanju završila još jedna osoba, koja je navodno bila s Luketom u vrijeme ubojstva. Je li u njemu sudjelovala, još nije poznato, ali se sama javila policiji.

Nikome baš nije jasno kako je nastradao Ivan Bajić, bivši tjelohranitelj Zlatka Bagarića, ali i bivši član Gradskog poglavarstva Šibenika zadužen za turizam. Govori se da je Bajić s Keranovićima bio povezan kumstvom te da je moguće kako su ga pozvali upomoć kada im je Luketa upao u kuću. No, čini se da je Bajić stigao prekasno kada su oni već ibli mtvi, a Luketa je smaknuo i njega u automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo