objavljena snimka / Kao na filmu: pogledajte kako su specijalci RS-a opljačkali kombi s više od 2 milijuna kuna

Pripadnike specijalne policije MUP-a Republike Srpske koji su opljačkali blindirano vozilo tvrtke Sector security i ukrali oko 2,3 milijuna kuna snimile su kamere iz zaštitarskog kombija

16.1.2016.
11:39
VOYO logo

Banjalučka ATV objavila je video pljačke blindiranog vozila tvrtke 'Sektor security' koje je opljačkano u rujnu prošle godine na autocesti, a za što je osumnjičeno petero pripadnika Specijalne policije Republike Srpske.

Prevozili su 600.000 maraka (2,3 milijuna kuna) u zagrebačko sjedište UniCredit banke, kada se ispred blindiranog kombija zaustavio Audi u kojem su bili pljačkaši. Kamera postavljena na prednjem dijelu kombija prikazuje automobil kojem se vrata otvaraju dok je još u pokretu, a onda maskirani i naoružani pljačkaši izlaze iz njega. Četvorica pljačkaša idu prema blindiranom vozilu, a peti ostaje kod Audija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja kamera snimila je vozilo u pratnji i razbijanje stakla na suvozačevim vratima. Dvojicu zaštitara su pod prijetnjom oružjem izvukli iz auta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač i suvozač sve su gledali iz blindiranog vozila, a čini se kako uopće nisu imali vremena shvatiti što se događa, kad je počela pucnjava. Pukla je 'šajba' na autu, a zaštitari su spustili glave pokušavajući izvući živu glavu. U tom trenutku jedan od njih je i ranjen. Pljačkaši tada ulaze i izvode ih vani. Ovi iz vozila u pratnji leže na autocesti, a na njih paze naoružani razbojnici. Jedan ili dvojica, na snimci se ne vidi jasno, uzimaju novac nakon čega lopovi utrčavaju u Audi i bježe.

Dok je trajala pljačka, nijedno vozilo nije prošlo autocestom, piše ATV. Audi kojim su pobjegli pljačkaši pronađen je nakon dva dana, sakriven u šumarku, nedaleko od mjesta Cerovljani, gdje se pljačka i dogodila. Lopovi ga navodno nisu zapalili strahujući da će ih odati dim od paljevine. Upućeni kažu kako im je to ipak bila greška jer su ključni DNK tragovi i dokazi pronađeni upravo u ostavljenom automobilu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike