Prognoza Nikole Vikića Topića / Kapute još nećemo trebati, no kišobrane ne spremajte! Evo što nam vrijeme sprema

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Prijepodne će biti pretežno oblačno, na moru uz sunčana razdoblja, a na kopnu ponovno uz dugotrajniju maglu

4.11.2018.
7:00
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Danas nam slijedi novi pad tlaka zraka. Na nas će sve više djelovati ciklona s juga, sa Sredozemlja, međutim njen utjecaj još uvijek neće biti dovoljan za znatniju promjenu atmosfere. 

Tako će prijepodne biti pretežno oblačno, na moru uz sunčana razdoblja, a na kopnu ponovno uz dugotrajniju maglu. Lokalno može pasti i malo kiše, ponajprije u Gorskom kotaru i na Kordunu. Najniža će temperatura biti oko 10 stupnjeva, na Jadranu oko 17 uz umjerenu, pod Velebitom i jaku buru, te levant.

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti većinom oblačno. Bit će i nešto sunčanih razdoblja, ali samo kraćih. Najveća mogućnost za njih je na sjeveru. Temperatura će dosezati do 16-17 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno. Najviše tih niskih oblaka bit će duž Posavine, dok će se drugdje probIjati i malo sunca. Temperatura u oblačnijim dijelovima oko 16, u sunčanijim oko 20 stupnjeva. 

U Dalmaciji će postupno biti sve oblačnije. Puhat će slabo jugo. Oblaci će pristizati s mora, no većinom ostaje suho. Samo na otocima, i to tek navečer, može pasti malo kiše. Temperatura će dosezati 22-23 Celzijeva stupnja.

Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici poslijepodne će biti pretežno oblačno, ali uglavnom suho. Bura će slabjeti, a na jugu već i okretati na jugo. Temperatura u gorju od 12 do 17, na obali oko 21 Celzijevih stupnjeva.

Prognoza za sljedeći tjedan

I u ponedjeljak će na kopnu biti dugotrajnije magle, a iz nje rijetko i malo rosulje. U utorak djelomice sunčano uz kraću maglu. Sredinom tjedna bit će malo kiše, a pred vikend opet stiže sunce. Temperatura će danju biti oko 17 stupnjeva Celzijevih.

Na moru novi tjedan počinje uz jačanje juga. U ponedjeljak i utorak bit će malo kiše, vjerojatnije na otocima, a u srijedu su mogući i jači pljuskovi. Pred vikend ponovno stabilnije i sunčanije. Temperatura će tijekom cijelog tjedna biti oko 20 stupnjeva. 

Dakle, pred nama su prilično oblačni i magloviti dani, povremeno uz malo kiše. Iako će se temperatura malo spustiti i dalje ostaje iznad prosjeka za početak studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo