'Crnoja imao častan ratni put' / Karamarko: 'Crnojina krivica ne postoji, protiv njega se vodila klasična haranga'

'Sve smo proučili i zatražili mišljenje eksperata, a Crnoja je dokazao da su sve to bile laži i obmane. Klasična haranga koja nije bila potrebna', izjavio je Karamarko novinarima ispred Banskih dvora.

28.1.2016.
22:17
VOYO logo

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko ustvrdio je u četvrtak navečer kako se protiv ministra branitelja Mije Crnoje vodila klasična haranga istaknuvši kako je dokazao da su sve bile laži i obmane.

Image
orešković: 'Uskoro ćemo naći novog čovjeka' /

Mijo Crnoja više nije ministar branitelja: 'Podnio sam ostavku jer ne želim biti uteg ovoj Vladi'

Image
orešković: 'Uskoro ćemo naći novog čovjeka' /

Mijo Crnoja više nije ministar branitelja: 'Podnio sam ostavku jer ne želim biti uteg ovoj Vladi'

"Svih ovih dana smo slušali, gledali i čitali teške optužbe na račun ministra branitelja Mije Crnoje i smatrali smo da tom problemu trebamo pristupiti vrlo ozbiljno. Sve smo proučili i zatražili mišljenje eksperata, a Crnoja je dokazao da su sve to bile laži i obmane. Klasična haranga koja nije bila potrebna", izjavio je Karamarko novinarima ispred Banskih dvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio odgovoriti na upit tko će biti novi ministar branitelja rekavši tek kako će se to znati kad za to dođe vrijeme.

Smatra i da nikakav sud ne može donijeti odluku o krivnji Mije Crnoje jer nikakva krivnja ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da je Crnoja imao častan ratni put kao policajac-specijalac te dodao da puno zna o braniteljskim problemima i da se nije trebalo dopustiti to što se dogodilo.

Crnoja je, kaže Karamarko, kao častan čovjek, dao ostavku, jer to više nije htio trpjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova dva dana je htio sa svima nama dokazati da ništa nezakonito nije učinio i da nije prekršio niti jedan zakon. Nakon toga je kao častan čovjek odlučio reći da ide čista čela i obraza", dodao je.

Karamarko: Nije bilo pritisaka iz Mosta

Karamarko je, odgovarajući na pitanje novinara je li Crnoja dao ostavku zbog pritiska Mosta, odgovorio: "Bilo je nekoliko tu scenarija, ali svakako ne pritisaka iz Mosta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negirao je i medijske napise da je zbog toga bilo i problema u HDZ-u. Smatra da su ti napisi u funkciji skorih unutarstranačkih izbora koji će se održati na proljeće.

Karamarko je ponovno demantirao da je izjavio kako će branitelji krenuti u rat ako ministar Crnoja bude smijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam to rekao.  Kako bi mogao potpredsjednik Vlade prijetiti nekakvim neredima, pa o čemu mi pričamo. Osim toga, to ni braniteljima ne pada na pamet. Nemojte podcjenjivati tu populaciju. Branitelji su odgovorni ljudi i odgovorni domoljubi", poručio je Karamarko.

Prvi potpredsjednik Vlade, na novinarski upit, demantirao je da je na sjednici Vlade većina ministara zatražila zapošljavanje novih ministara istaknuvši kako je prevladavao ton racionalizacije. "To nitko nije tražio. Prošla vlast napumpala je ustroje ministarstava pa je danas po sistematizaciji radnih mjesta popunjenost oko 68 posto a to je zapravo 120 posto od normale", rekao je Karamarko.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da nova vlada neće raditi po starim sistematizacijama i ustrojima.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo