Karamarko: inicijativa o registru izdajnika je legitimna, a vrijeme je i za lustraciju

'Lustracija nije lov na pojedine ljude, nego je lustracija promjena društvene klime i zauzimanje za istinu', rekao je Karamarko

23.1.2016.
23:55
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u subotu je izjavio kako lustracija nije lov na ljude, nego borba za suvremenu hrvatsku državu i distanciranje od vrijednosti iz komunističkog razdoblja.

"Lustracija nije lov na pojedine ljude, nego je lustracija promjena društvene klime i zauzimanje za istinu. Lustracija je borba za suvremenu hrvatsku državu s pravilnim i čistim definicijama, lustracija je naša odluka da ne želimo imati posla s vrijednostima prije 90-ih godina prošlog stoljeća," rekao je Karamarko u Imotskom, gdje je nazočio svečanosti obilježavanja 26. obljetnice osnutka HDZ-a.
"Lustracija je naša odluka da se sve naše vrijednosti suvremene hrvatske države baziraju na Domovinskom ratu, braniteljima i Franji Tuđmanu." poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Registar agresora je legitiman 
Na novinarski upit kako komentira današnju izjavu novog ministra branitelja Mije Crnoje kako se ne odustaje od "registra izdajnika", Karamarko je rekao kako trebamo shvatiti naše branitelje i njihov senzibilitet i vrijeme u kojem su se oni borili u Domovinskom ratu.

"Branitelji su jedno vrijeme bili izvrgnuti lovu na vještice, ponižavalo ih se da su lažni branitelji. Oni koji su izradili spisak branitelja dobili su nekoliko desetaka lažnih, a bila je cijela hajka. Kao reakcija na to idemo vidjeti tko su bili agresori i mislim da je legitimno postaviti takva pitanja. Nije to lov na ljude, nego je to lov na istinu," rekao je Karamarko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Crnoja je bio branitej i heroj  Domovinskog rata, policajac specijalac, istaknuo je. "Mi ga podržavamo."

Na vlasti su napokon ljudi koji se znaju prekrižiti
"Predsjednicu Republike Hrvatske i predsjednika Sabora smo mi iznjedrili, a u konačnici i premijer kojeg smo mi iznjedrili, našeg su svjetonazorskog profila. To je dobro," smatra Karamarko.
Dodao je kako je u Hrvatskoj napokon narodnjačka vlast ljudi, kako se izrazio, koji se znaju prekrižiti kada uđu u crkvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo