milinović za rtl direkt / 'Karamarko je rekao da je Most žulj u cipeli zato što su pokušali poniziti najveću stranku u povijesti Hrvatske'

Darko Milinović gostovao je u RTL Direktu te naglasio kako je uvjeren da se neće izglasati nepovjerenje Tomislavu Karamarku. Dodao je kako ni on ni HDZ nikad nisu niti će pokušavati srušiti Most

30.5.2016.
22:29
VOYO logo

Za 19 dana Hrvatska demokratska zajednica obilježit će 27 godina postojanja. U te gotovo tri dekade na vrhu stranke izmijenilo se tek četiri predsjednika, od kojih je jedan umro, dva su izbačena iz stranke, a stolica bi se mogla zatresti i aktualnom. Što se tiče ideologije, stranka je vrludala od demokršćanske preko desnog centra pa do praktički krajnje desnice.

Image
potpuni raspad sistema /

Petrov: 'Neka Karamarko pita Milanovića kako je to bilo lomiti Most'

Image
potpuni raspad sistema /

Petrov: 'Neka Karamarko pita Milanovića kako je to bilo lomiti Most'

Hoće li HDZ izdržati pritisak? Gost RTL Direkta je novoizabrani član predsjedništva HDZ-a, koji i nije tako novi čovjek u vrhu stranke, Darko Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čijem ste Vi šalabahteru bili, g. Brkića, g. Čuljka ili g. Karamarka?

Na šalabahteru jedne od najjačih organizacija, HDZ-a Ličko-senjske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta vas dugo nije bilo na vrhu stranke.

Kad sam izgubio izbore za predsjednika stranke, svi su promišljali da ću izgubiti izbore. Tad sam rekao da idem u svoju jaku bazu, Ličko-senjsku županiju, i pomoći novom rukovodstvu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli ste dobar dio previranja. Je li ova kriza sad najveći test za HDZ od pada Sanadera?

Ne bih rekao da je to test za HDZ, već za cjelokupnu političku scenu u Hrvatskoj. Mi imamo jednu crtu do koje možemo popuštati i nikakvi ultimatumi ne bi trebali dolaziti u obzir. Priča je krenula nekako krivo jer čuli smo Petrova već u zadnjih koliko dana. Često puta govori neka druga strana i govori svoje mišljenje. Nema tu mi ili oni kao u predizbornoj kampanji. Mi moramo biti jedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No i Karamarko je rekao da je Most žulj u cipeli.

Predsjednik Karamarko je to rekao zato što je Most pokušao poniziti najveću stranku u povijesti Hrvatske. Ja i dalje čvrsto vjerujem, a to je i u interesu, da ova Vlada opstane jer Hrvatska više nema vremena. Vjerujem da je moguća ta opcija i da je Karamarko osoba koja će štititi nacionalne interese. Vjerujem da će to shvatiti i Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov kaže da je nacionalni interes Ina i da je to razlog cijelog cirkusa.

Ima puno spinova i špekulacija, ali ja sam uvjeren da će dvojica čelnika na kraju sjesti i napraviti ono što je najbolje za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li HDZ spreman žrtvovati i vlast i izbore zbog jednog čovjeka, pa makar to bio i Karamarko?

HDZ ni je spreman žrtvovati nikoga ako to nema nekakvog razloga. Ova Vlada može biti stabilna jedino ako je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. Ja mislim da stabilnije može biti i da je predsjednik upravo on te on ima i legitimitet da bude premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ako se ipak izglasa nepovjerenje Tomislavu Karamarku?

Ja mislim da nepovjerenje neće biti izglasano. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morat ćete razbiti Most?

Milanović je to pokušao, a Karamarko i HDZ to nikad nisu pokušavali niti će sada. Uvjeren sam da će Karamarko dobiti potporu u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je vaše mišljenje o aferi Karamol?

Nemam dovoljno informacija da kažem svoj konkretan stav. Bitno je sačekati odluku povjerenstva. Ono što iz medija znam je da je taj ugovor prekinut prije nego je Karamarko postao potpredsjednik Vlade. Vi danas nemate pravo nikome oduzeti njegovo pravo da se na tržišnoj utakmici bori za svoju firmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali nakon toga on počne navijati za pregovore s MOL-om. 

Nisam vidio da je Karamarko navijao za išta. On se izuzeo dalje iz tih pregovora, ali treba navijati za ono što je najveći interes Republike Hrvatske. Je li to za prekinuti ili nastaviti arbitražu, dozvolite da to govore mirotvorniji ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analitičari kažu da HDZ jako zaokreće u desno. Hasanbegović s velikim brojem glasova, ali i vi pripadate čvrstoj struji HDZ-a.

U politici percepcija puno znači. Ja ne pripadam tvrdoj struji, već čvrstom političkom desnom centru. Hasanbegović slovi kao nekakva tvrda struja. No Oleg Butković, Darko Horvat, Tomislav Čuljak, Ivana Maletić - jesu li to ljudi u kojima možete prepoznati bilo kakav radikalizam? Ja mislim da ne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo