nije vrijeme za euforiju / Karamarko: Mi smo ovdje da služimo hrvatskom narodu, a ne on nama

Nakon nadmoćne pobjede na izborima za Europski parlament, šef HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je pobjedu i na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

25.5.2014.
23:55
VOYO logo

Nakon što su objavljeni razultati izbora za Europski parlament, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obratio se javnosti.

"Naša koalicija osvojila je 41,29 posto glasova, naši politički protivnici 29 posto. Još je ostalo, koliko sam shvatio, oko 8 posto. Vjerujem da čvrsto grabimo prema šestom mandatu. Vjerujem kako ćemo kroz kratko vrijeme i potvrditi ovaj naš šesti mandat", započeo je šef HDZ-a.

"Ali nije vrijeme za euforiju iz nekoliko razloga. Sjetimo se naših prijatelja i sugrađana koji su pogođeni teškom elementarnom nepogodom i koji danas žive u uvjetima u kojima ne bi trebali živjeti. Sjetimo se naših prijatelja i sugrađana koji danas žive u nekakvim sportskim dvoranama jer su njihovi domovi uništeni. Prema tome, ova naša pobjeda je još jedan poticaj da se više brinemo o njima. Volio bih da Vlada posluša pobjednika i krene u rješavanje svih njihovih problema i sanaciju te da ih što prije vratimo u normalan život. To je prioritet", naglasio je.

Karamarko je istaknuo i drugi razlog zašto nije vrijeme za euforiju i veliko slavlje.

"Drugi razlog je taj što se Hrvatska nalazi u izuzetno lošoj gospodarskoj situaciji zahvajujući neradu ili nesposobnosti onih koji bi trebali kreirati činjenicu u kojoj bi rastao BDP, u kojoj bi se otvarala radna mjesta, a ne obrnuto. Hrvatska je jedina zemlja koja ne bilježi rast, a 52 posto mladih je nezaposleno. U zadnje dvije i pol godine oko 30.000 mladih je napustilo Hrvatsko. I zato nema mjesta za euforiju. Ali zato HDZ, s pobjedničkim mentalitetom kojeg ima, jer smo u zadnje dvije godine iz jedne rastrojene vojske došli u poziciju najjače hrvatske stranke. Rekao bih da smo jedina stranka koja ima kompletan gospodarski program i niz projekata koji će sigurno izvući Hrvatsku iz gospodarskih neprilika", dodao je.

Rekao je kako je ovo povjerenje građana HDZ-ovoj koaliciji jasna poruka njihovim političkim oponentima.

"Dosta je bilo, dosta je bilo nerada, dosta je improvizacija", poručio je.

"Mi idemo dalje. Naš sljedeći korak je pobjeda na predsjedničkim izborima, a zatim vrlo ozbiljna priprema za pobjedu na parlamentarnim izborima jer želimo preuzeti odgovornost za svoju domovinu. Jer je volimo i jer želimo da se u njoj dobro i kvalitetno živi. Želimo preuzeti vođenje države jer želimo da se ovdje dobro živi i da naša mladež ne bi iseljavala iz ove predivne zemlje", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo mi ovdje da nama služi hrvatski narod. Mi smo ovdje da služimo hrvatskom narodu. Kao što smo i '90. i '91. godine stvarali i obranili domovinu, i danas ćemo joj vratiti ponos. Kada kažem ponos, mislim na svakog pojedinca koji zaslužuje radno mjesto u svojoj domovini, a ne da se iseljavamo od Australije do Kanade. Nikada se više to neće ponoviti. Mi ćemo osvojiti parlamentarne izbore i vratiti Hrvatsku tamo gdje joj je mjesto", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo