orešković razgovara / Karamarko: 'MUP najvjerojatnije ide Mostu, ali mi imamo prijedloge imena za sva ministarstva'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je kako će MUP najvjerojatnije biti resor Mosta, ali da takva odluka još nije konačno usuglašena

11.1.2016.
12:53
VOYO logo

Uoči sastanka predsjedništva HDZ-a danas u podne, šef stranke Tomislav Karamarko kazao je kako imaju prijedloge imena za sva ministarstva. 

"Ministarstvo unutarnjih poslova najvjerojatnije će ići Mostu, ali dogovorit ćemo se. Njima ide šest ministarstava, ali možemo se zamijeniti ako ima boljih prijedloga za određene resore", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
završio sastanak u sheratonu /

Petrov i Karamarko i dalje ne žele iznositi imena: 'Kandidati za ministre će razgovarati s Oreškovićem'

Image
završio sastanak u sheratonu /

Petrov i Karamarko i dalje ne žele iznositi imena: 'Kandidati za ministre će razgovarati s Oreškovićem'

"U konačnici ćemo mandataru Tihomiru Oreškoviću dati najbolje ljude po našoj ocijeni i on će moći odabrati ljude koji mu najbolje odgovaraju", dodao je.

Upitan zašto mandatar Tihomir Orešković nije na ovom sastanku, Karamarko je odgovorio kako je 'zauzet razgovorima s određenim kandidatima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uskoro ćemo se svi naći. Očekujemo da ćemo imati sve složeno do idućeg ponedjeljka, do sjednice vlade", istaknuo je.

"Nadamo se da ćemo stići sve dogovorit da ne ulazimo u idući mjesec", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da se na ministarska mjesta moraju postaviti stručni ljudi koji imaju čiste radne biografije i nemaju 'repove' iza sebe.

"Ako se taj princip prekrši, onda će veto profunkcionirati. Ali, mislim da smo previše pametni, oprezni i dobrohotni prema vlastitoj zemlji da u takve stvari nećemo ulaziti", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano uz kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a Karamarko je podjetio kako je osobno uvijek bio protiv te kandidature jer nije ispoštivana procedura, a i kandidatura je prerano istaknuta.

"To je bila jedna haranga i ofenziva s njezinim imenom. Ne znam čime je zaslužila, a buduća Vlada će o tome morati razgovarati", kazao je dodavši kako HDZ u ovom trenutku nema svojeg kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitan kako komentira kritike bivše premijerke Jadranke Kosor, odgovorio je: "Pitajte nju za njene komplekse". 

Predsjedništvo HDZ-a podržalo Karamarka za nastavak pregovora s Mostom

Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u ponedjeljak da je predsjednik stranke Tomislav Karamarko dobio punu potporu za nastavak pregovora s Mostom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik HDZ-a nas je izvijestio o tijeku pregovora s Mostom, izrazio je zadovoljstvo načinom i dinamikom pregovora. Dobio je punu potporu svih članova Predsjedništva za nastavak pregovora s Mostom i očekujemo da će najkasnije krajem idućeg tjedna biti sve dogovoreno i da ćemo imati sjednicu Hrvatskog sabora koja će potvrditi novu Vladu", kazao je Jandroković novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Za sada se ne zna kada će biti ta saborska sjednica, no održat će se tijekom idućeg tjedna, najavio je.

Jandroković je rekao da se na sjednici Predsjedništva nije ulazilo u raspravu o imenima ministara i zamjenika ministara, te poručio kako će se o tome razgovarati vrlo skoro. "Prije sjednice Sabora morat ćemo definirati imena ministara i njihovih zamjenika", rekao je zamolivši novinare za još malo strpljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio odgovoriti hoće li HDZ pristati na zahtjeve Mosta o ministarstvima, kazavši kako su pregovori u tijeku. Jandroković je najavio da on neće biti u novoj Vladi, rekavši kako mu je interes Hrvatski sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo