uoči podjele fotelja / Karamarko potvrdio: 'Imat ćemo ministarstvo obitelji, useljeništva i demografske obnove'

Ova nedjelja pred početak tjedna odluke, bila je sve samo ne zatišje pred buru koja će na stol pred novog mandatara Tihomira Oreškovića staviti imena kandidata za ministarska mjesta. Vrh HDZ-a jutros je imao posljednje konzultacije i otkrio ime novog ministarstva. Istodobno, suspendirani HSS-ovac Jambo ne prestaje sa žestokim optužbama na račun čelnika MOST-a

10.1.2016.
18:20
VOYO logo
Image
sutra o ministarstvima /

Karamarko: 'Orešković će ima pravo veta kada je riječ o ministrima, odlučit će bez ikakvih pritisaka'

Image
sutra o ministarstvima /

Karamarko: 'Orešković će ima pravo veta kada je riječ o ministrima, odlučit će bez ikakvih pritisaka'

Do sada je bilo načelno, no do kraja ovog tjedna osovina MOST-HDZ-Orešković mora konkretno definirati koji će ljudi voditi državu. Dvojac budućih potpredsjednika Oreškoviću će predlagati imena, a on će, poručuje šef HDZ-a Tomislav Karamarko, imati pravo veta na svako ime te će imati mogućnost samostalne odluke. Karamarko danas nakon razgovora s vrhom stranke potvrđuje da će se osnovati i jedno dodatno ministarstvo.

"Mi smo u našem projektu restruktiriranja Vlade, pri čemu smo smatrali da trebamo smanjiti broj ministarstava, no ipak povećali smo za jedno ministarstvo. To je ministarstvo obitelji, useljeništva i demografske obnove", otkrio je Karamarko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ove županijske organizacije su predlagale po dva kandidata za svako ministarstvo. Najmoćnija zagrebačka kao ministra unutarnjih poslova navodno želi Milijana Brkića, a za ministra financija Tomislava Ćorića

Most pak ima svoje igrače koje želi na pozicijama. Analitičari kažu da će pregovori biti intenzivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je fotelja, a puno kandidata. Malo je važnih ministarstava i oko njih će biti velika rasprava tako da ćemo svjedočiti dugonoćnim sastancima, ali smatram da bi se sve to moglo okončati do petka", objasnio je politički analitičar Krešimir Macan. 

Metković danas samo naoko miran nakon što je dugogodišnji gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo osnivače MOST-a, Petrova i Grmoju, optužio da su prevaranti te da su projekt Crkve s kojom njihove obitelji godinama surađuju. Zbog toga je ekspresno suspendiran iz HSS-a, a danas samo potvrđuje jučerašnje stavove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja nije htio komentirati Gabrićeve izjave. 

Istodobno, udruga Ženska mreža Hrvatske poslala je mandataru Oreškoviću zahtjev da u Vladu ne uzima ljude za koje smatraju da su dosadašnjim radom kršili ljudska i ženska prava. Radi se o Anti Ćorušiću, Borisu Kunstu i Davoru Štercu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo