ŠEF HDZ-A U BERLINU / Karamarko se susreo s kancelarkom Merkel: 'Ovaj sastanak predstavlja početak još bolje i snažnije suradnje'

Image
Foto: HDZ

Karamarko je istaknuo kako se Njemačka dokazala kao prijatelj Hrvatske i jedan od ključnih strateških partnera, pa je ta suradnja i strateško partnerstvo i danas iznimno potrebno

27.10.2015.
11:30
HDZ
VOYO logo

Predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se u utorak u Berlinu s predsjednicom CDU-a i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, doznaje se iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica CDU-a Angela Merkel dala je punu potporu HDZ-u kao sestrinskoj pučkoj stranci i njezinom predsjedniku Tomislavu Karamarku na predstojećim parlamentarnim izborima.

"HDZ i CDU pripadaju europskoj obitelji pučkih stranaka i dijele iste proeuropske i svjetonazorske vrijednosti. Te dvije stranke ujedno su i najveće stranke u svojim zemljama, pa njihova suradnja ima neposredan učinak na odnose dviju država", rekao je Hini izvor iz vrha stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako se Njemačka dokazala kao prijatelj Hrvatske i jedan od ključnih strateških partnera, pa je ta suradnja i strateško partnerstvo i danas iznimno potrebno.

Upozorio je da Hrvatska, unatoč članstvu u EU, sve više ekonomski zaostaje, ne samo za zemljama EU-a nego i post-tranzicijskim zemljama s kojima se objektivno može i treba uspoređivati i kojima bi, s obzirom na svoj gospodarski potencijal, morala ozbiljno konkurirati. Pored toga, i Hrvatska i Njemačka izravno su pogođene izbjegličkom krizom koja prijeti destabilizacijom EU-a.

"U svjetlu tih i drugih okolnosti, HDZ i Karamarko taj susret drže iznimno važnim. Za nas on predstavlja početak još bolje, konkretnije i snažnije suradnje između HDZ-a i CDU-a, poglavito nakon parlamentarnih izbora 8. studenog, na kojima HDZ očekuje pobjedu i preuzimanje odgovornosti za upravljanje Hrvatskom. Toj pobjedi zasigurno će pridonijeti i potpora kancelarke Merkel HDZ-u i predsjedniku Tomislavu Karamarku", poručeno je iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo