stigli čestitari / Kardinal Bozanić primio sve kandidate osim Sinčića

Predsjednički kandidati Ivo Josipović, Kolinda Grabar-Kitarović i Milan Kujundžić iz prvih redova su slušali propovijedi propovijed zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića, a nakon toga su se 'naručili' kod njega da mu čestitaju Božić.

25.12.2014.
12:35
VOYO logo

Zagrebački nadbiskup kardinal JosipBozanić primio je u četvrtak nakon mise na svetkovinu Božića, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, predsjednika i predsjedničke kandidate IvuJosipovića, KolinduGrabarKitarović i MilanaKujundžića, te njihove pratnje, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić primio je predsjedničke kandidate, koji su izrazili želju čestitati mu Božić, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović, Grabar Kitarović i Kujundžić slušali Bozanića

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić u današnjoj se propovijedi posebno osvrnuo na braniteljski prosvjed ispred zgrade Ministarstva na Savskoj cesti u Zagrebu, obračunao se s 'ideolozima', ali se sjetio spomenuti i gospodrasku krizu iz koje Hrvatska već šestu godinu ne izlazi.

Predsjednički kandidati Ivo Josipović i Milan Kujundžić te kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović misu se slušali iz prvih redova. Ivan Vilibor Sinčić bio je na božićnoj propovijedi u 9 sati. Kako se doznaje, najmlađi predsjednički kandidat, za razliku od ostalih, nije sjedio u 'VIP' dijelu Katedrane, nego je stajao na nogama ispod kora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su u datom trenutku svoje živote dali na raspolaganje kako bi zaustavili zločinačku ideologiju koja je od Hrvatske doslovno željela napraviti ruševinu. Pod vodstvom prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana, u vrijeme zagrebačkog nadbiskupa blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, a uz pomoć samoga Boga, zagovorom Presvete Bogorodice Marije i blaženog Alojzija Stepinca te brojnih hrvatskih mučenika i svetaca, uz velike žrtve izborili su nam branitelji slobodu. Dana su im zato i određena prava, ali stječe se dojam da ih se istodobno polagano isključuje iz istoga onoga društva kojemu su omogućili opstanak", kazao je Bozanić.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Ideolozima razvaline u njihovim rušilačkim nastojanjima uvijek smetaju čuvari temelja kuće. Svakome komu je stalo do dobra bližnjega, ova Crkva želi biti blizu, jer ne smije se dopustiti da i jedan čovjek propadne, a kamo li čitav narod. Zato želimo biti blizu i hrvatskim braniteljima koji se bore za svoju društvenu uključenost, i koji nastojanjem da se ne dira u temelje države, čuvaju toliko toga što još ima snage izgrađivati Domovinu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okićen zlatom, Bozanić se osvrnuo i na gospodarsku krizu.

"Žao mi je što to danas moram reći, no kako drukčije nego djelovanju ideologa razvaline pripisati ovo što se događa s hrvatskim gospodarstvom koje je do te mjere razrušeno da ga se sve više gleda kao nešto što je nekad bilo, a sada se samo broje i preprodaju preostale cigle iz njegove ruševine", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A što reći o nezadovoljstvu u društvu, o neuspostavljenu razgovoru, o neslušanju tuđih potreba, o neosjetljivosti i nebrizi za ugrožene. Svjesni smo da smo i u hrvatskom društvu dionici kulture odbacivanja o kojoj često govori papa Franjo", rekao je.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Upitao je hoćemo li pogriješiti ako zaključimo da nastanku suvremenih hrvatskih razvalina te provođenju kulture odbacivanja i isključivanja pridonosi i to što slabi svijest odgovornosti za opće dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da svakome komu je stalo do dobra bližnjega ova Crkva želi biti blizu jer ne smije se dopustiti da i jedan čovjek propadne, a kamoli čitav narod. Naglasio je kako zato žele biti blizu i hrvatskim braniteljima koji se bore za svoju društvenu uključenost i koji nastojanjem da se ne dira u temelje države čuvaju toliko toga što još ima snage izgrađivati domovinu.

Također je dodao kako Hrvatska treba voditi politiku koja odražava hrvatske vrednote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mise kardinal će primiti Grabar Kitarović, Kujundžića i Josipovića koji su izrazili želju da mu čestitaju Božić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo