Pravična naknada / Karlovčanin slomio nogu jer Čistoća nije ulicu očistila od leda - tužio je Grad Karlovac koji mu mora platiti 50.000 kuna

Image
Foto: Ilustracija/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zadobio je prijelom lijeve potkoljenice, odnosno gležnja, zbog čega je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu, a onda i dugotrajnom terapijskom procesu

21.11.2017.
12:28
Ilustracija/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Grad Karlovac će morati jednom Karlovčaninu platiti 38.000 kuna odštete i 13.000 kuna sudskih troškova jer nije očistio ulicu od leda na kojoj je ovaj pao i teško se ozlijedio, odlučio je svojom nepravomoćnom presudom Općinski sud u Karlovcu. Dogodilo se to 21. prosinca 2011. godine oko 9 sati u Ulici Miroslava Krleže, piše KAportal.

Ozljeda na radu

U to vrijeme on je bio djelatnik jednog karlovačkog poduzeća, pa se događaj tretirao kao ozljeda na radu. Zadobio je prijelom lijeve potkoljenice, odnosno gležnja, zbog čega je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu, a onda i dugotrajnom terapijskom procesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuženi Grad Karlovac branio se navodeći kako tužitelj nije dostavio dokaze da bi ozljede zadobio u padu na javnoj površini, kao niti da je podloga na kojoj je pao bila zaleđena. Osim toga, naglašavaju kako je poduzeće Čistoća, s kojim imaju ugovor o održavanju javnih površina, njime preuzelo odgovornost za nastale štete. Na kraju, smatraju da si je tužitelj sam kriv za pad. Podsjetimo, Čistoća je zadužena za ulice unutar gradskog prstena, dok primjerice Zelenilo tijekom mjeseci kad su pod snijegom održava nogostupe.

Pravična novčana naknada

No, nakon dokaznog postupka, saslušanja brojnih svjedoka, vještaka, liječnika i analiziranja dokaza, sud je zaključio kako je povrijeđeno pravo na tjelesno zdravlje tužitelja, javlja KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pri odlučivanju o visini pravične novčane naknade sud je vodio računa o jačini i trajanju povredom izazvanih fizičkih boli, smanjenja životne aktivnosti i straha, cilju kojem služi ta naknada, ali i o tome da se njome ne pogoduje težnjama koje nisu spojive sa njezinom naravi i društvenom svrhom – zaključio je Općinski sud u Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo