KAOS OKO REMONTA AVIONA / Kasni se s remontom, ali ne zna se tko je kriv. Razmišljalo se i o ostavkama, ali od toga ništa

Odgovorni ne znaju gdje su njihovi ljudi i zaključuje se da do kraja ove protupožarne sezone nećemo imati cijelu eskadrilu

3.8.2022.
19:20
VOYO logo

Direktor Zrakoplovno tehničko centra prvo je popio kavu, pa išao u Ministarstvo obrane na sastanak o kašnjenju isporuke protupožarnih zrakoplova, prijeko potrebnih u ovoj teškoj sezoni. Osim isporuke, kasnila je i konferencija za novinare.

"Smatram se odgovornim. Ja sam na čelu ZTC-a i odgovoran sam za sve dobe i loše stari koje se naprave na ZTC-u. Isto tako moram reći moja savjet je mirna", kaže Zdravko Klanac, direktor Zrakoplovno-tehničkog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane dobio je novo obećanje da će ZTC do 15. kolovoza isporučiti još jedan kanader i jedan Air Traktor. Što znači da će eskadrila imati 5 kanadera i 5 traktora u pogonu.

Image
ministar nezadovoljan /

Šef ZTC-a o radu mehaničara u inozemstvu za vrijeme bolovanja: 'Ako netko ima snimke, neka pošalje. To je za otkaz'

Image
ministar nezadovoljan /

Šef ZTC-a o radu mehaničara u inozemstvu za vrijeme bolovanja: 'Ako netko ima snimke, neka pošalje. To je za otkaz'

"Mi kao Ministarstvo obrane prije svega moramo izraziti nezadovoljstvo jer smo osigurali sva potrebna sredstva i sve potrebne uvjete da bi potpisali ugovor i oslonili se na jedinu tvrtku koju imamo u RH", kaže ministar obrane, Mario Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. kolovoza u špici protupožarne sezone raspravlja se o kašnjenjima i produžuju rokovi, odgovornost svojom foteljom nitko ne preuzima.

-Jeste li razmišljali da podnesete ostavku? "Jesam. -Je li ministar obrane tražio vašu odgovornost? Nije tražio moju ostavku", tvrdi Klanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar za restrukturiranje i prodaju koji zastupa državu tražio je izvješća o poslovanju ZTC-a. Nevjerojatno je priznanje - kad su izvješća zatražili jer o problemima s eskadrilom govori se još od početka protupožarne sezone.

-Kad ste to učinili? "Prekjučer. Čim dobijemo ta izvješća, svakako će nadležna tijela CERP-a donijeti odgovarajuću odluku", kaže Jadranka Čengija Šarić, direktorica Sektora za restrukturiranje i prodaju CERP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je gorjelo na šibenskom području šef ZTC- a bio je na godišnjem, kaže, mora i to odraditi. Ne zna da mu dva radnika koja su na bolovanju zapravo rade u fušu u Austriji. Jedan od njih to objavljuje i na društvenim mrežama.

"Ja sam čuo da netko od vas ima snimke. Ja nemam. Za mene je ta snimka dokaz za izvanredni otkaz", poručuje Klanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I da, priznao je da su se u ZTC-u popravljali privatni automobili djelatnika.

"Ja sam dozvolio uvoz vozila van radnog vremena. I to je politika firme, mi pomažemo našim djelatnicima", tvrdi Klanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na tešku protupožarnu sezonu i nepripremljene zrakoplove, građani se samo mogu nadati da se iz ovakve situacije ne dogodi neka nova kornatska tragedija.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo