bizarna priča iz Donjeg Muća / Kaznene prijave, sudski postupci, nezakoniti otkaz i zapošljavanje, intervencije policije. Potraga istražuje što se događa u osnovnoj školi u Donjem Muću

Image
Foto: RTL

Nastavnik tjelesnog odgoja Ante Popadić radio je u školi do 2018., a onda je dobio otkaz. Presudom je vraćen na posao, a ravnateljicu je smijenilo ministarstvo. Ali, sve je palo u vodu...

1.4.2022.
20:00
RTL
VOYO logo

Svako malo u osnovnu školu u Donjem Muću dođe policija, ravnateljica zaposlenike kazneno prijavljuje, oni nju prosvjetnoj inspekciji. Iako su pokušali, resorno ministarstvo ne može je se "razriješiti".

Trenutačni nastavnik tjelesnog odgoja zaposlen je nezakonito, prošli ima presudu da ga vrate na posao, no ravnateljica to ne želi. Putem se gomilaju troškovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije koji tjedan emitirali smo priču o pedagoginji i profesorici biogradske srednje škole koje su dobile otkaze nakon što su prijavile brojne nepravilnosti.

Ta je Potraga ohrabrila i Antu Popovića, nastavnika tjelesnog iz Solina, da ispriča svoju nevjerojatnu priču. Do 2018. radio je u školi u Donjem Muću, a onda je dobio otkaz. Presudom je vraćen na posao, no svaki put kad dođe u školu, iz nje ga isprati policija. Ne samo zbog toga, resorno ministarstvo je tražilo razrješenje ravnateljice, no sve im je palo u vodu, jer u školi i županiji ima podršku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Popović, nastavnik tjelesnog odgoja, kaže: "Ja sam dobio prvostupanjsku u listopadu 2020., a pravomoćnu u lipnju 2021. I još ne radim!"

Nastavnik matematike Željko Ercegović izjavljuje: "Mislim,ova škola se mogla opremiti kao da smo u Švedskoj , Finskoj, trošak će ispasti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lidija Zekan, ravnateljica OŠ kneza Branimira Donji Muć odgovara: "Da imam političko zaleđe, onda bih ja dobila sve što želim, ali to ne mogu."

Više pogledajte u prilogu: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo