klimava pravda / Kažnjena sa 100 eura jer je prosila ispred pošte: 'Ovo joj nije prvi put!'

Image
Foto: Thinkstock.com

Radmila se, premda pozvana, nije pojavila na sudu, ali zato je svjedočio policajac koji ju je tamo zatekao i prijavio. Sad joj ostaje mogućnost žalbe

7.9.2018.
12:31
Thinkstock.com
VOYO logo

Da pravda u hrvatskoj državi nikad nije bila na klimavijem postolju, dokazuje još jedan bizaran slučaj koji se ovih dana dogodio u Koprivnici. 

Naime, 27-godišnja Radmila iz okolice tog podravskog grada prosila je s ispruženom rukom ispred pošte u centru grada, piše Podravski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekršajni sud optužio ju je za remećenje javnog reda i mira te mora platiti oko 100 eura kazne. Policija je U tužbi predložila da joj se izrekne i zabrana posjećivanja Varaždina na šest mjeseci, ali sud je taj prijedlog odbio držeći kako je novčana kazna dovoljna.

Prema presudi Prekršajnog suda, Radmila je kriva jer je “oko 10.15 sati u mjestu Varaždin, Trg slobode 9, na trgu, narušavala javni red i mir na način da je pored ulaza u ured Hrvatske pošte sjedila na podu te od prolaznika i građana ispruženom rukom prema njima tražila milostinju u vidu gotovog novca, prikazujući svoje teško materijalno i socijalno stanje, izazivajući negodovanje građana, dakle odala se prosjačenju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radmila se, premda pozvana, nije pojavila na sudu, ali zato je svjedočio policajac koji ju je tamo zatekao i prijavio.

"Taj dan sjedila je na podu pored ulaza u Hrvatsku poštu te je od prolaznika i građana tražila milostinju, s time da sam vidio da je imala ispruženu ruku kojom je tražila milostinju, odnosno novac. Još mogu dodati da je ona taj put bila sama, a ona zna više puta tako tražiti milostinju, odnosno prositi", naveo je varaždinski policajac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radmili ostaje mogućnost žalbe na odluku suda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo