SPORNA IZVJEŠĆA O TROŠKOVIMA / Kerum, Bandić i Grmoja mogli bi biti u problemima: prijeti im kazna do pola milijuna kuna

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Državno izborno povjerenstvo o kaznama će odlučiti tek naknadno

17.5.2017.
20:26
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Milan Bandić, Željko Kerum, ali i Nikola Grmoja i ostali mostovci koji su prikazali da nisu ništa potrošili u prvom tjednu kampanje, mogli bi dobiti paprene kazne, piše 24 sata.

Naime, Državno izborno povjerenstvo tvrdi da su svi kandidati  dužni sukladno zakonu svakodnevno ažurirati troškove i donacije i sve prikazati u propisanim izvješćima. Jedno izvješće se podnosi sedam dana prije izbora, a drugo 30 dana nakon izbora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema DIP-u, kazne za stranke su od 50 tisuća do 500 tisuća kuna, a za kandidate osobno od 30.000 do 50.000 kuna. Svi navedeni kandidati i njihove stranke su prikazale da nisu ništa potrošili. 

Iz Bandićeva stožera pravdaju se drugačijim tumačenjem zakona i da trebaju prikazati samo plaćeno prošli tjedan, a tad nisu platili niti jedan račun. Ostali protukandiati su prikazali sve troškove i mjesecima unatrag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno izborno povjerenstvo o kaznama će odlučiti tek naknadno te da će provjeriti je li bilo  kršenja zakona tek kada svi podnesu finalna izvješća, 30 dana nakon izbora, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo