propalo mu carstvo / Kerum tvrdi da je uništen jer je ušao u politiku: što savjetuje mandataru koji isto dolazi iz biznisa?

U traganju za trećom, nepolitičkom opcijom, Splićani su u prošlom mandatu na čelo grada doveli poduzetnika Željka Keruma. No, on je nam je ispričao da ga je politika skupo stajala

30.12.2015.
20:10
VOYO logo

Dok Hrvatska tek čeka prvog premijera iz svijeta poduzetništva, Split je takav eksperiment već proveo. 

U gradonačelničku fotelju stigao je kao bogati vlasnik trgovačkog lanca. Upravo je završio saborsku karijeru, a tvrtka je otišla u stečaj. Željko Kerum za kojeg su govorili "zaradio je za sebe, znat će i za druge" kao što se govori i za Tihomira Oreškovića, ne želi da ga uspoređuju s budućim premijerom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On dolazi sa pozicije menadžera, iz firme gdje je on radio kao menadžer, a ne kao vlasnik, tako da to nije ista usporedba", kaže Kerum.

Što će napraviti novi premijer, ne želi nagađati. Bit će mu, kaže, lakše jer u ništa ne ulaže svoj novac. 

"Kad sam ja išao u politiku, mene je to koštalo. Uništili su mi posao, i tako dalje. Tako da ja sad moram, odnosno bavim se svojim poslom i nastojim spasiti, što se spasiti može", kaže Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovački sud upravo je otvorio stečaj nad njegovom tvrtkom "Kerum trgovina" zbog duga od 102 milijuna kuna - sve ga to ljuti.

"Svi su ti dugovi zapravo usmjereni prema jednoj osobi, a to je Željko Kerum, to sam ja", kaže Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politikom se više neće baviti iako, kaže, lekciju je naučio - političar može biti svatko.

"Pričaš, lažeš, mažeš i to je to. Ali biti poduzetnik pa ući s kapitalom kao što sam ja ušao pa su mi napravili to što su napravili, to je glupost", kaže sada već bivši saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većima Splićana o Kerumu i dalje ima dobro mišljenje. Ipak, dobro mišljenje sugrađana nije mu puno pomoglo - ni on niti sestra Nevenka nisu se uspjeli još četiri godine smjestiti u Sabor.  

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike