UDARNI VIKEND / Kilometarske kolone prema moru: Na GP Macelj čeka se do sat i pol

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Najduža se čeka na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na Kaštelu sat i pol i na ulazu i na izlazu te na Macelju

21.7.2018.
12:48
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Na Krčkom mostu vozi se jednim trakom, uz ručnu regulaciju prometa, zbog uklanjanja oštećenog vozila, a na autocestama vozi se kolonama, usporeno i uz povremene zastoje, izvijestili su u subotu popodne iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC1 između Karlovca i Slunja u mjestu Budačka Rijeka vozi se jednim trakom, uz regulaciju policije.  Iz HAK-a pozivaju vozače na oprez na autocesti A1, na četvrtom kilometru, u smjeru Zagreba, zbog prometne nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Promet je gust na većini cesta u smjeru mora, ali i u smjeru unutrašnjosti osobito na autocestama: A1 i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj prema Sloveniji, autocesti A7 u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, duž Jadranske i Ličke magistrale, na Krčkom mostu u oba smjera te Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocestama su česti povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vozi se u kolonama, usporeno i uz povremene zastoje: na autocesti A1: na Naplatnoj postaji Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko tri kilometra, u smjeru mora oko 500 metara, u koloni u pokretu vozi se od Karlovca prema Bosiljevu 2 te između tunela Čelinka i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika gdje je kolona oko dva kiloemtra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj: kod Naplatne postaje Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko pet kilometara (vozila se povremeno zaustavljaju kod čvora Krapina i pred tunelom Frukov Krč).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac je kolona osobnih i teretnih vozila kod Graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Srbije duga oko šest kilometara, a na A4 Goričan- Zagreb kolona je oko kilometar na izlazu s autoceste u smjeru Goričana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na A7 Hreljin-Šmrika kolona je između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka oko kilometra, a na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko dva kilometra i dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Na Krčkom mostu kolone su oko četiri kilometra u oba smjera, vozi se u koloni od Omišlja prema kopnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HAK-a vozače pozivaju na oprez zbog vozila u kvaru, na zaustavnoj traci zagrebačke obilaznice, između čvorova Lučko i Buzin u smjeru Lipovca. Zbog očevida prometne nesreće na zaustavnoj traci na autocesti A3 na 138. km, između čvora Novska i čvora Okučani, u smjeru Lipovca korisnike iz HAK-a za oprez.

Na graničnim prijelazima čeka se najduže na izlaz na Bajakovu/Batrovcima, tri sata, a na Maclju, sat i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa iz HAK-a pozivaju vozače na strpljenje i razumijevanje.                

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog vikenda u splitskoj Trajektnoj i Zračnoj luci rekordnih 137.000 putnika

Ovog se vikenda u splitskoj Trajektnoj i Zračnoj luci očekuje promet oko 137.000 putnika u oba smjera, što je rekord u dosadašnjem dijelu sezone, a za sljedećih nekoliko vikenda postoje najave o još većem prometu u te dvije splitske luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas i sutra kroz splitsku Trajektnu luku proći će oko 80.000 putnika i više od 16.000 vozila što je najveći promet tijekom vikenda ove godine", rekla je u subotu za Hinu voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić. Po njezinim riječima, u sljedećih nekoliko vikenda očekuje se još veći promet u splitskoj Trajektnoj luci.

Ovog se vkenda i u splitskoj Zračnoj luki također očekuje rekordan ovogodišnji promet putnika tijekom jednog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas i sutra kroz splitsku Zračnu luku prometovat će oko 57.000 putnika što je najveći vikend promet ove godine, a u sljedeća dva vikenda, prema najavama, imat ćemo još veći promet putnika", rekao je voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj Zračnoj luki Mate Melvan.

Najveći broj putnika koji zrakoplovima stižu u splitsku Zračnu luku je iz Velike Britanije, a zatim iz Njemačke, Francuske i skandinavskih zemlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Splitska Zračna luka je povezan sa 100 destinacija u 25 zemalja posredstvom tih destinacija nam zrakoplovima dolaze putnici iz cijelog svijeta, rekao je Melvan. Dodao je kako je u prvih šest mjeseci ove godine promet putnika u splitskoj Zračnoj luci bio 15,7 posto veći u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo