Tjedna prognoza Željke Pogačić / Kišobrane u ruke - trebat će vam gotovo svakoga dana!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U danima pred nama očekujte česte izmjene sunčanih i oblačnih sati pa neka vam kišobran uvijek bude pri ruci

8.4.2019.
13:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U narodu se često zna čuti da „travanjsko vrijeme potjera ratara s polja barem sedam puta na dan“ i ta će izreka najbolje opisati vrijeme ovoga tjedna. Drugim riječima, u danima pred nama očekujte česte izmjene sunčanih i oblačnih sati pa neka vam kišobran uvijek bude pri ruci. 

Prijeko potrebna kiša poljodjelskim kulturama u Slavoniji nadoknadit će gubitke, a u Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti pak svakom novom litrom prekoračit će normalne vodne potrebe tla. Nažalost, do kraja tjedna najviše kiše možemo očekivati baš u unutrašnjosti Dalmacije te u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, a najmanje u istočnim predjelima zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KOPNO

U utorak, nova igra sunca i oblaka. Ujutro će najsunčanije biti na istoku zemlje gdje je i najmanja vjerojatnost za kišu. U središnjoj i gorskoj Hrvatskoj jutro će biti oblačno uz lokalnu slabu kišu. Ipak, neka vas sredinom dana ili u rano poslijepodne ne zavaraju sunčeve zrake jer je kasnije poslijepodne ponovno povećana vjerojatnost za lokalne pljuskove. U srijedu i četvrtak ponovno pretežno oblačno uz čestu kišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjim i gorskim predjelima mogući su i izraženiji grmljavinski pljuskovi i novih 20 - 30 litara po četvornom metru. Potraj tjedna izgledno je smirivanje, a za vikend i razvedravanje. Jutra će idućih dana biti svježa, u subotu je moguć i mraz. Od sredine tjedna  zapuhat će hladan sjeverac pa će temperatura biti malo niža, ali i dalje u okvirima travanjskog prosjeka. 

Image
Image

MORE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duž Jadrana sutra slijedi mali predah od oborina. Bit će više sunčana vremena nego danas, osobito sredinom dana i u rano poslijepodne. Uz to, temperatura će porasti za 2 – 3 stupnja, tako da će biti ugodnije. No, kratak je to predah od oborina jer u noći na srijedu stiže novi poremećaj koji će donijeti tamne kišne oblake i blago osvježenje na cijeli Jadran. Izgledni su i grmljavinski pljuskovi te novih 15 - 30 litara kiše po četvornome metru.

Image
Image

Sjeverozapadni će vjetar u srijedu oslabjeti i okrenuti smjer, najprije na zapadni, a onda na jugo, dok će od četvrtka na sjeveru zapuhati bura. Od srijede do kraja tjedna, zbog vjetra i kiše, bit će i nešto svježije - između 14 i 17 °C stupnjeva. Promjenjivo i kišno proljetno vrijeme potrajat će do subote. Za sad se čini da će vikend biti uz više sunca, znači povoljan za aktivnosti i radove na otvorenome.
U svakom slučaju, ovih dana ne zaboravite kišobran! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija i detalja  o vremenu doznajte svaki dan u našim prognozama unutar RTL Vijesti u 16:30 i RTL-a Danas u 18:30. Po novome smo svaki dan na kraju naših informativnih emisija, dakle, ne propustite nas! 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo