TKO JE SPREMAN NA OKLADU? / 'Kladim se da mandatar ne može bez papira identificirati svoje ministre i resor za koji su zaduženi'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ingrid Antičević-Marinović je ustvrdila da bi potvrđivanje vlade bio svečani čin da su druge okolnosti i da su zastupnici prethodno upoznali mandatara

22.1.2016.
19:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Saborski HDZ odbacio je žestoke oporbene kritike na račun nove Vlade i njenog programa, poručivši joj da nije iznijela ni jedan valjan argument. Svjedoci smo pokušaja diskreditacije i linča pojedinaca bez ijednog argumenta, kazao je Ivan Šuker, predbacujući oporbi da se još nije pomirila što se Most, umjesto Hrvatskoj raste, priklonio Domoljubnoj koaliciji.

Izostanak oporbenih argumenata Šuker pripisuje i podacima na koje upućuje Izvješće Europske komisije o napretku Hrvatske u ispravljanju makroekonomskih ravnoteža. Ističe da s politikom kakvu je vodila bivša Milanovićeva Vlada, Hrvatsku u 2017. očekuje rast javnog duga na razinu preko 93 posto BDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićeva je Vlada 2011. preuzela državu sa 61 posto udjela javnog duga u BDP-u, on će danas biti preko 91 posto, upozorava Šuker i ističe da ni jedna država u Europi nije imala takav rast javnog duga. Javni je dug u protekle četiri godine narastao za 100 milijardi kuna usprkos "brutalnom" poreznom opterećenju građana i gospodarstva, kaže Šuker. U istom je razdoblju, kaže, izgubljeno oko 80 tisuća radnih mjesta, a 100 tisuća mladih otišlo je preko granice.

Replicirala mu je Ingrid Antičević-Marinović, ustvrdivši da bi potvrđivanje vlade bio svečani čin "da su druge okolnosti i da su zastupnici prethodno upoznali mandatara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo se kladiti može li mandatar bez papira identificirati svaku ponaosob osobu za koji je resor zadužena i kako se zove. Ja mislim da ne može i u tome je najveći problem", kazala je Antičević-Marinović.

Ivan Kovačić u ime Mosta je pozvao oporbu na konstruktivnu kritiku, zamolivši da to bude bez uvreda i svađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je i na resore koje je Most zatražio rekavši kako su u njima htjeli pokazati pokazati odgovornost.

Iz oporbenih redova uzvratili su mu citiranjem zbog izjave koju je tijekom kampanje potpisao i ovjerio čelnik Mosta Božo Petrov, a u kojoj tvrdi da neće u koaliciju ni s ljevicom ni s desnicom kao i da će u suprotnom podnijeti ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić, međutim, na replike nije želio odgovarati.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo