nakon osam godina djelovanja / Klemm se povlači s javne scene: 'Nastojao sam vratiti narušene vrijednosti Domovinskog rata'

Image
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

'Odlučio sam se povući jer se želim potpuno posvetiti poslu pa se više ne mogu davati udruzi sto posto', kazao je Klemm

24.5.2018.
8:01
Nina Djurdjevic/PIXSELL
VOYO logo

Josip Klemm, sada već bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata povlači se s te funkcije nakon osam godina. Prije nekoliko dana održala se izborna skupština na kojoj su umirovljeni specijalci izglasali novog predsjednika udruge, ratnog pripadnika specijalne jedinice policije "Omege" Bjelovar, Zorana Marasa. Jospim Klemm dobio je mjesto počasnog predsjednika udruge pa se tako pridružio generalima Mladenu MarkačuŽeljku Sačiću, Ivanu Jarnjaku, kao i pokojnom Ivanu Vekiću.

"Smatram da nijedan predsjednik ne treba biti na dužnosti predugo jer svatko novi u posao će unijeti novu energiju i svoj osobni pečat. Premda sam imao mogućnost reizbora, odlučio sam se povući jer se želim potpuno posvetiti poslu pa se više ne mogu davati udruzi sto posto", pojasnio je razloge svog odlaska s funkcije za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poslovne branše koja mu je pružala medijsku anonimnost, postao je vođa dugotrajnog braniteljskog prosvjeda u Savskoj, ali i jednog od političkih faktora u Hrvatskoj tijekom mandata premijera Zorana Milanovića.

"Nastojao sam vratiti u to vrijeme narušene vrijednosti Domovinskog rata tamo gdje im je mjesto, a jesam li u tome uspio, pokazuje i činjenica da su se političke stranke na proteklim izborima natjecale koja će na svoje liste staviti više branitelja. Ne znači da Fred Matić nije dobro radio svoj posao, no tadašnja struktura nije bila naklonjena hrvatskim braniteljima. I Zoran Milanović nekada i Andrej Plenković danas sve bi dali da mogu reći da su bili spremni 90-ih kao što smo bili mi", prokomentirao je prosvjed u Savskoj javlja Večernji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo