ulica klizi nizbrdo / Kod Ludbrega se otvorila zemlja, u kućama se odvajaju zidovi: 'Naravno da se bojim, tko ne bi?'

Ludbrežani svakom novom kišom strahuju da će njihovi domovi završiti kao oni u Hrvatskoj Kostajnici

4.8.2019.
11:20
VOYO logo

U Vinogradima Ludbreškim zemlja se doslovno - otvorila. Cijela jedna ulica počela je kliziti nizbrdo. U kućama na opasnom klizištu već su nastale pukotine i zidovi se odvajaju od temelja. 

Stanovici strahuju za svoje domove i živote. Čak dvije godine mole za pomoć koja ne stiže. Tik ispod kuća otvorio im se procjep u zemlji veći od pola metra, a kao u hororu, zidovi kuće odvajaju se jedni od drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Vinograda Ludbreških sve teže spavaju jer njihovi domovi doslovno klize.

"Naravno da se bojim. Imam dvoje djece, muž je na terenu, a ja s dvoje djece tu sama. Naravno da se bojim. Tko se ne bi bojao?", prestrašeno će Kristina Kraljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraljići su kuću kupili prije deset godina. A problem je, kazuju nam, počeo prije dvije - kada su podno njih završili iskopi gline.

"Mislim da je uzrok tome ta eksploatacija, kopanje gline za sanaciju smetišta u Ludbregu. Mislim da se nije radilo po projektu koji je Grad ili taj koncesionar dobio, nego da se išlo predaleko", smatra Kristina.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon iskopa rupe veličine nogometnog igrališta, koji se nalazi iza šikare podno njihovih kuća, potvrđuju nam to i susjedi, počeli su problemi za cijelu ulicu.

"Ja sam nešto sanirao sam, ali to nije to, to je privremeno. Treba čekati zimu kad dođe snijeg, kad se nagomila i onda je na proljeće vidljivo to klizište", rekao nam je još jedan mještanin, Josip Matijašec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici cijele Mirne ulice u dvije su se godine, kažu, obraćali svima, ali sluha nema.

Gradonačelnik kaže da je otkop gline, koji mještani krive za nastanak klizišta, obavljen prema pravilima struke pa to ne bi trebao biti uzrok. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo nekoliko puta na lokaciji. Pratimo. Sad smo naručili izradu projekta. Dakle, s istražnim bušotinama da vidimo na kojoj se dubini nalazi stabilno tlo", rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Na pitanje zašto su tek sada izašli na teren s obzirom na to da se mještani žale već dvije godine, Bilić odgovara: "Pa zato što je procedura takva. Nijedan posao ne možete raditi bez projekta, bez dozvola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada će biti sanacija, gradonačelnik ne zna. Dotle, Ludbrežani svakom novom kišom strahuju da će njihovi domovi završiti kao oni u Hrvatskoj Kostajnici. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo