oglas privukao pažnju / Kod nas ima i toga: Tvrtka tražila diplomiranog inženjera za plaću od 3750 kuna

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Riječ je o poslu na određeno vrijeme, a specificirano je i da nema naknade za prijevoz

10.5.2022.
7:34
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Poznato je da je na hrvatskom tržištu rada moguće svašta, pa tako i da je jedna tvrtka na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavila neobičan oglas - zapošljavaju diplomiranog inženjera ili inženjerku strojarstva, može s magisterijem ili čak doktoratom, a plaća predviđena za ovo radno mjesto iznosi 4.687 kuna bruto.

"Da nisu to možda trebali biti euri?", kroz smijeh je upitala novinarka Jutarnjeg lista koja je nazvala kompaniju da provjeri je li nuđenje takve cifre doista moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, to je minimalni zakonom propisani iznos koji mora biti naveden", odgovorila joj je zaposlenica.

Riječ je o zaposlenju u tvrtki Modul d.o.o. koja se bavi proizvodnjom namještaja, a sudeći po opisu posla, traže kvalificiranog strojara. Budući zaposleni bit će zadužen za izradu rendera i CNC programa, razvoj i konstrukciju novih proizvoda, suradnju s predstavnicima investitora, a pored diplome treba mu još i poznavanje AutoCAD-a i Excela, kao i engleskog jezika te posjedovanje vozačke dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nema radne snage /

Traže se dva kuhara, iznos plaće šokirao ljude. 'Zašto mi pljujete oglas? Jadajte se negdje drugdje'

Image
nema radne snage /

Traže se dva kuhara, iznos plaće šokirao ljude. 'Zašto mi pljujete oglas? Jadajte se negdje drugdje'

Zauzvrat, tvrtka nudi mogućnost zajedničkog smještaja, riječ je o poslu na određeno vrijeme, a specificirano je i da nema naknade za prijevoz. Riječ je o firmi registriranoj u Dardi koja se bavi proizvodnjom tapeciranog namještaja, a usmjereni su na opremanja hotelskih i ugostiteljskih objekata, ureda i privatnih domova. Dapače, prošle godine u samom centru Zagreba, u Gajevoj ulici, otvorili su i concept store, odnosno trgovinu u kojoj je moguće razgledati sve njihove proizvode, vidjeti njihove kreacije ili razgovarati s ljudima koji stoje iza ovog brenda.

Alen Tokić, direktor tvrde kasnije je na upit kazao kako je riječ o grešci i povukao oglas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega želimo Vam zahvaliti na ukazanoj pogrešci, odnosno tipfeleru u iznosu koji se dogodio tijekom ispunjavanja obrasca. Zbog obujma posla i određenih okolnosti nismo bili u mogućnosti na vrijeme napraviti izmjenu oglasa. Navedeni natječaj je poništen", kazao je Tokić, a poveznica za oglas nakon toga doista više nije radila. Zašto jednostavno nisu ispravili iznos plaće, Tokić nije naveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo