vaša dizajnerska rješenja / Koga biste voljeli vidjeti na hrvatskim kovanicama eura? Glasajte u našoj anketi

Image

Nakon što uvedemo euro, moći ćemo, kao i ostale zemlje članice EU dizajnirati svoj vlastiti kovani novac

3.11.2017.
8:30
VOYO logo

Hrvatska je pred vratima eurozone, to je neminovno, no kad će se dogoditi postupni prelazak s kune na euro, ovisi i o postotku javnog duga Lijepe naše.

Neki financijski stručnjaci  pozdravljaju dolazak eura, premijer Andrej Plenković uvjerava da se neće odraziti na plaće građana i kvalitetu života, a neki smatraju da je to posljednji čavao u lijesu gospodarstva naše domovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što uvedemo euro, moći ćemo, kao i ostale zemlje članice EU dizajnirati svoj vlastiti kovani novac. Ako niste dosad znali, kovanice od 1,2, 5, 20 i 50 centi te jednog i dva eura u različitim zemljama članicama nose specifične nacionalne simbol, kao što su na primjer: umjetnička djela, povijesne ličnosti i prirodne ljepote karakteristične za dotičnu članicu.

Za dizajnerska rješenja hrvatskih inačica natječaj još nije raspisan, no živahna debata u javnosti već je započela, piše Zagreb.info. Dok neki smatraju da bi hrvatskom euru najbolje odgovaralo neutralno, ‘funky’ rješenje na kome bi, baš kao i na sadašnjim kunama i lipama, dominirala prebogata flora i fauna naše zemlje, drugi smatraju kako bi primat trebalo dati Meštrovićevoj skulpturi, čudima arhitekture ili hrvatskom velikanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Koga biste voljeli vidjeti na hrvatskim kovanicama eura? Glasajte u našoj anketi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo