ispovijesti putnika / 'Koji k**ac ti kravo ne stojiš na stajalištu?' Javljaju se 'žrtve' bijesnog ZET-ovog vozača koji dulje vrijeme maltretira putnike

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL / Vijesti.hr

Nakon što smo objavili ispovijest jedne putnice u autobusu linije 168, javila nam se još jedna čitateljica koja je u siječnju imala skoro pa isti slučaj, a 'sudeći po razgovoru dotičnog vozača, ne bi je čudilo da se radi o istom vozaču'

22.5.2018.
12:11
Luka Stanzl/PIXSELL / Vijesti.hr
VOYO logo

Nakon što smo jučer objavili ispovijest jedne putnice u autobusu linije 168 Prečko - Savski most, a koja je doživjela psihičko zlostavljanje od strane ZET-ova vozača, na redakcijsku mail adresu pristižu nove priče. 

Neke od njih odvile su se početkom godine, kao kod čitateljice (podaci poznati redakciji) koja nam je poslala svoje grozno iskustvo. Napisala nam je da je prije koji mjesec imala skoro pa isti slučaj, a sudeći po razgovoru dotičnog vozača, ne bi je čudilo da se radi o istom vozaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je u noći s četvrtka na petak, (4.-5. siječanj ove godine) stajala na stanici Tehnički muzej i čekala noćnu liniju autobusa 34 u smjeru Dubeca. Vozač koji je vozio bus nije ni stao na stanicu, već je produžio odmah na semafor te naglo zakočio kad mu se upalilo crveno svjetlo.

"U tom trenu, par metara od označenog stajališta, otvorio je druga vrata autobusa te je mlađi putnik izašao. Ja sam potrčala do prvih vrata kako bi me gospodin vidio, međutim pravio se mutav. Kucala sam mu po vratima nakon čega ih je otvorio i nazvao me KRAVOM, uz riječi: 'Koji k**ac ti kravo ne stojiš na stajalištu?'", piše šokirana putnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to mu je odgovorila da je stajala na stajalištu, ali da ju on nije vidio jer vozio kao manijak te da je njegova dužnost da stane na svakoj stanici, što zna, između ostalog, iz razloga jer njen otac vozi tramvaj već 22 godine. 

"Na to mi je dotični odgovorio da njega 'boli ku**c 'ko meni gdje radi' i da on zna svoj posao. Dok sam štancala kartu, odgovorila sam mu da očito ne zna i uputila se prema sredini busa. Na to je otvorio vrata svoje kabine i krenuo za mnom uz verbalno vrijeđanje te su ga neki od putnika (mlađi koji su bili svjesni ozbiljnosti situacije) molili da stane jer je gospodin skoro krenuo fizički nasrtati na mene", priča putnica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, situacija je ubrzo postala još gora.

"Ja sam sjela na stolicu, on se na mene derao, psovao mi mater, rekao da začepim tu balavu gubicu i da prestanem srat', nakon čega sam zaprijetila da ću mu pozvati policiju, što sam u krajnju ruku i trebala, ali sam strahovala od daljnje reakcije dotičnog. Zatim je otišao da svoje kabine, otvorio predzadnja vrata i rekao: 'Izlazi van, glupačo'. Ja sam odgovorila da neću jer je to moje pravo, a i imam važeću kartu. Na to je 'dragi' gospodin još nešto mrmljao dok su ga ostali putnici smirivali i molili da nastavi vožnju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavila mu je i prijavu.

"Rekla sam mu da ću ga prijaviti jer, između ostalog, na stanici kod Cibone na semaforu postoji kamera na kojoj se jasno može vidjeti da se gospodin nije pridržavao pravila koje je trebao, točnije, nije zaustavio propisno autobus na stanici. Molim vas da vozač bude nekako sankcioniran jer takvo maltretiranje nitko nije zaslužio niti smije doživjeti", zaključuje ogorčena putnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko imate priču ili događaj, to možete učiniti putem RTL-ova maila vijesti.hr@rtl.hr ili na Facebook stranicama Vijesti.hr i Zoran Šprajc.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo