Izbori u stranci / Kolar poručio da sukobi unutar SDP-a moraju prestati: 'Nije dovoljno samo kritizirati HDZ'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Potrebno je, drži, koncentrirati se na lokalne izbore iduće godine kako bi SDP podigao svoj rejting

30.9.2020.
11:37
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Željko Kolar, koji će se za predsjednika SDP-a u drugom izbornom krugu 3. listopada natjecati s Peđom Grbinom, u srijedu je iz Rijeke poručio kako sukobi unutar stranke moraju prestati te se SDP mora okrenuti suradnji i okupljanju.

Kolar je na konferenciji za novinari predstavio svoj program te upozorio kako se SDP predugo bavi sam sa sobom, pa više "nema vremena za čekanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MALO DRUGAČIJA PITANJA /

Kandidati za šefa SDP-a samo za Direkt govore o gay brakovima, omiljenim filmovima, Trumpu i Thompsonu

Image
MALO DRUGAČIJA PITANJA /

Kandidati za šefa SDP-a samo za Direkt govore o gay brakovima, omiljenim filmovima, Trumpu i Thompsonu

"Članice i članovi su uputili jasnu poruku da SDP treba resetirati sebe, a tek potom Hrvatsku jer nije sposoban resetirati zemlju ako ne može sebe", rekao je i nužnim ocijenio da stranka promovira socijaldemokratske vrijednosti.

Nije dovoljno samo kritizirati HDZ, nego rješavati probleme građana

"Nije dovoljno samo kritizirati HDZ, jer građani očekuju rješenja za probleme u kojima se nalaze oni i Hrvatska", naveo je Kolar. Istaknuo je da SDP mora voditi brigu o ljudima koji žive od svog rada, jer ispada "da je to SDP zaboravio i prepustio ta pitanja drugim strankama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da SDP bira predsjednika između sjajnog teoretičara, kako je nazvao Grbina, i sjajnog praktičara kakvim smatra sebe te poručuje da je stranci sada potreban praktičar s pobjedničkim mentalitetom, jer je više puta pobjeđivao na izborima za gradonačelnika Krapine i župana.  

Potrebno je, drži, koncentrirati se na lokalne izbore iduće godine kako bi SDP podigao svoj rejting. "Za pravedno društvo se treba boriti, a SDP ima snage okupljati sve s ljevice i lijevog centra kako bi ostvarili taj cilj", naveo je Kolar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moram rasti po jedan postotni bod u svim županijskim organizacijama

Upitan na čemu temelji svoj optimizam da će postati predsjednik SDP-a, s obzirom da je Grbin u prvom krugu osvojio preko 40 posto glasova SDP-ovaca, a on 26 posto, odgovorio je kako za pobjedu u svakoj županijskoj organizaciji treba rasti po jedan postotni bod, što smatra ostvarivim.

"Ako ne pobijedim, čestitat ću Grbinu, učinit sve da ima miran mandat i da svi koji su glasali za mene daju podršku novom čelništvu stranke", zaključio je Kolar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo