IZBORI NA IBLERU / Kolar želi na čelo SDP-a, ali ne i neke nove Vlade? 'Najprije moramo spasiti stranku od propadanja'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Imamo sjajne ljude i snaga SDP-a je uvijek bila u demokratskim izborima, poručio je Kolar

21.8.2020.
11:00
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

''Moramo biti uključivi, SDP je uvijek bio stranka novih ideja, novih ljudi, a sve je to posljednjih godina nestalo. Neki su rekli da treba dopustiti da SDP doživi još jedan poraz. Uvjeren sam u upravo suprotno'', kazao je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo kandidaturu za predsjednika SDP-a na konferenciji za medije u stranačkoj središnjici u Zagrebu.

Image
IZBORI NA IBLERU /

Grbin predao potpise za kandidaturu za šefa SDP-a: 'Želim da zajedno gradimo stranku na koju smo ponosni'

Kao glavne ciljeve istaknuo je izgradnju SDP-a kao moderne stranke lijevog centra i izgradnja Hrvatske kao modernog društva te izgradnju pravednog društva. Naglasio je i potrebu jakih lokalnih organizacija i snažnog Predsjedništva te njihovo zajedništvo kao recept za pobjedu i poručio: ''Ratovi moraju prestati. Iskoristimo ovo vrijeme da zakopamo ratne sjekire i da kritički razgovaramo o onome što je bilo u stranci i okrenemo se budućnosti. Razmjena mišljenja je uvijek dobrodošla, bolje je satima i danima razgovarati nego jednu minutu ratovati''.

''Slušat ću općinske, gradske i županijske organizacije, zajedno ćemo gledati prema naprijed ono što treba napraviti i zajedno ćemo realizirati naše projekte. Pozivam sve da se manemo šalabahtera - za koga bi trebalo glasati i nema nikoga kome je mjesto u Saboru ili bilo gdje drugdje zagarantirano. Imamo sjajne stranačke kolege i kolegice, svima moramo dati šansu i snaga SDP-a je uvijek bila u demokratskim izborima gdje smo imali više kandidata'', poručio je Kolar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Siniša je moj pajdaš'

Kazao je da će imati potporu svoje županijske organizacije, a osvrnuo se i na nagađanja da je dugogodišnjeg šefa SDP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji i njegova bliskog suradnika Sinišu Hajdaša Dončića iznenadila njegova kandidatura te poručio: ''Siniša je moj pajdaš''.

S obzirom na to da se iz njegovih krugova govori da Kolar sebe navodno vidi na mjestu predsjednika stranke, ali ne nužno i kao budućeg premijera, upitan o toj mogućnosti Kolar se o tome danas nije želio izjasniti, već je samo poručio da to u ovom trenutku nije na dnevnom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najprije moramo spasiti stranku od propadanja, stvoriti politike i vratiti povjerenje građana. Onaj tko će u datom trenutku biti najbolji kandidat, imati najviše šansi pobijediti Andreja Plenkovića - taj će biti kandidat za premijera'', poručio je Kolar.

'Ako imate problema s egom, nemojte se baviti tim poslom'

''Za mene je dobro ono što je dobro za SDP. U ovom trenutku se smatram sposobnim da vodim SDP'', opetovao je na ponovljeno pitanje zapitavši je li ga tko čuo da kaže da ne želi biti premijer, ali da to u ovom trenutku nije prioritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Onaj tko bude najbolji, bude imao najviše šanse, taj će biti kandidat za premijera. Ako imate problema s egom, nemojte se baviti tim poslom. Procjena za Bernardića je bila da nije najbolji, ostao je u tom svom stavu, tu smo gdje smo'', kazao je i opetovao da bi bio spreman podržati podržati bilo koga tko u tom trenutku za SDP bude najbolji izbor za premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo