ZVIJEZDE NA JUGU / Koliko luksuzni turizam znači za Dubrovnik? Franković za RTL: 'Dubrovnik je prepoznat u cijelom svijetu'

Michael Jordan nakon Splita i Hvara stigao je i u Dubrovnik

27.8.2021.
19:18
VOYO logo

Lijepu našu je za svoj odmor odabrao i jedan od najboljih košarkaša svih vremena - Michael Jordan nakon Splita i Hvara stigao je i u Dubrovnik.

To je samo još jedno u nizu svjetski poznatih imena koja su ove sezone stigla u ondje. Njihov dolazak najbolja je promocija, ali Dubrovčani kažu - ne vraćaju se oni samo zbog zidina, već zbog dubrovačkog mentaliteta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koliko luksuzni turizam znači Dubrovčanima? Andrea Žarak razgovarala je s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

"Dovoljno je samo pogledati luku, vidjeti sve te luksuzne jahte i slavne osobe. Dubrovnik je sigurno najelitinija hrvatska destinacija, ali i u top 10 svjetskih destinacija", kaže Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i susret s holivudskom zvijezdom Harrisonom Fordom.

"S Fordom nismo pričali o poslu, govorio mi je o svom dojmu grada. Rekao je da će ga preporučiti svojim prijateljima. Dubrovnik je prepoznat u cijelom svijetu", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji su poznati a tu dolaze su najbolji promotori Dubrovnika. Dubrovnik ostavlja dobar dojam i to je ono što je ključno, napominje Franković.

"Ova godina pokazuje što bolje znači i koji je put kojim Dubrovnik mora ići. Nije kraj turističke sezone, epidemiološka slika je i dalje dobra. Očekujemo značajan broj dolazaka s engleskog tržišta, ruskog, američkog. Očekujem jako dobru podsezonu", kazao je na kraju Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo