O kriptovalutama / Koliko ste puta ovih dana naletjeli na čudan članak ili reklamu za Emila Tedeschija? 'Ne nasjedajte'

Image
Foto: Filip Kos/Pixsell

Sa svoje strane su već poduzeli mjere opreza

30.12.2019.
17:03
Filip Kos/Pixsell
VOYO logo

Posljednjih nekoliko tjedana na mnogim se portalima i društvenim mrežama pojavljuju poveznice na intervju s Emilom Tedeschijem, osnivačem i vlasnikom multinacionalne kompanije Atlantic Grupa, u kojem se njegov financijski uspjeh prikazuje kao rezultat ulaganja u kriptovalute.

Uvjereni kako je svrha lažnih portala i članaka promoviranje spomenutih kriptovaluta, hrvatska kompanija Atlantic Grupa objavila je upozorenje, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednjih nekoliko tjedana primijetili smo da se na mnogim portalima i na društvenim mrežama, posredstvom platforme Google Ads, sve učestalije pojavljuju linkovi na lažne portale u funkciji promocije kriptovaluta. U znatnom dijelu ove kampanje kao mamac čitateljima koriste se lažni intervjui s izmišljenim sadržajem, a koji se pozivaju na financijski uspjeh Emila Tedeschija navodno baziran na ulaganju u kriptovalute", poručuju iz Atlantic Grupe.

Reagirajući na brojne upite građana, i onih zabrinutih, i onih skeptičnih, iz AG upozoravaju javnost da ne nasjeda na lažne članke, a sa svoje strane su već poduzeli mjere opreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sustavu Atlantic Grupe već smo poduzeli sve tehničke i pravne mjere koje su na raspolaganju u smislu zaustavljanja širenja lažnih objava i mamaca, prije svega kroz komunikaciju s nadležnim servisima: hrvatskim CERT-om, Googleom i Facebookom", poručuju iz kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo