tvrdi da su ugovori zakoniti / Kolman: 'Revizija 2013. nije pronašla nikakve nepravilnosti, a sada ih nalazi mjesec dana prije izbora?!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz HNS-a su reagirali na informacije o nepravilnosti u poslovanju Minitarstva vanjskih poslova za vrijeme mandata Vesne Pusić

10.8.2016.
18:28
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HNS-ov zastupnik Igor Kolman odbacio je u srijedu tvrdnje Državnog ureda za reviziju da je Ministarstvo vanjskih poslova u ministarskom mandatu Vesne Pusić nezakonito isplaćivalo honorar svojoj zaposlenici, upozorivši kako su revizori bili u MVP-u i 2013., kada nisu našli nikakve nepravilnosti.

Image
revizija otkrila nepravilnosti /

MVP za mandata Vesne Pusić tajnici uz plaću tri godine isplaćivalo i honorar

Image
revizija otkrila nepravilnosti /

MVP za mandata Vesne Pusić tajnici uz plaću tri godine isplaćivalo i honorar

"Svi ugovori koji su rađeni u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u mandatu naše Vlade bili su apsolutno i u potpunosti utemeljeni i u skladu sa zakonima. U ministarstvima, pa tako i u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, postoje stručne službe i profesionalci koji takve ugovore naprave i pobrinu se da oni budu u skladu sa zakonom i svim ostalim propisima. Tako je sigurno bilo i u ovom slučaju i, na kraju krajeva, i ovo i druga ministarstva i dan danas tako rade", rekao je Kolman u izjavi koja je medijima proslijeđena iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državna revizija je bila u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i 2013. godine, obavila je reviziju, nije pronašla nikakve nepravilnosti, a sada 2016. godine, mjesec dana uoči izbora, odjednom im se čini da to isto nije pravilno i da nije u skladu sa zakonima. Kako je moguće da ista Državna revizija ima dva različita mišljenja? Neću donositi nikakve zaključke, ali da je sumnjivo, sumnjivo je", poručio je Kolman.

Državni ured za reviziju na svojim je stranicama objavilo Izvješće o provedenoj reviziji za 2015. u nekoliko ministarstava, među ostalim i u MVP-u, a u Izvješću se navodi kako je "Ministarstvo s jednom zaposlenicom koja je prema rješenjima bila raspoređena na radno mjesto administrativne tajnice u Kabinetu ministra i za što je primala plaću za redovan rad, u srpnju 2013. te u siječnju i prosincu 2014., zaključilo ugovore o djelu za obavljanje poslova prikupljanja i obrade dokumentacije te drugih poslova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se kako je na temelju tih ugovora zaposlenici u 2013., 2014. i 2015. isplaćena novčana naknada  u ukupnom iznosu 297.783 kuna bruto.

Revizija smatra da je takav aranžman protivan Zakonu o državnim službenicima i tumače kako se ugovori o djelu za neke poslove mogu sklapati samo s osobama izvan sustava, dok zaposlenici Ministarstva obavljaju poslove na koje su raspoređeni, za što primaju redovitu plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo