PREDSJEDNIŠTVO SDP-a / Komadina: 'HDZ je prihvatio gotovo sve SDP-ove prijedloge oko plaća. Nešto mora ostati i za nas...

SDP-ovci u Plenkovićevoj najavi o povećanju plaća vide Plenkovićev poraz

17.10.2019.
18:53
VOYO logo

Na Iblerovu trgu u Zagrebu okupilo se Predsjedništvo SDP-a. Socijaldemokratima je u fokusu aktualna politička situacije pa će raspravljati o posljednjoj krizi u Vladi vezanoj uz povećanje plaća i štrajk prosvjetara, a namjeravaju propitivati i većinu uoči sutrašnjeg glasanja u Saboru.

SDP-ovci su okrenuti i predsjedničkim izborima te aktivnostima njihova kandidata Zorana Milanovića, dok bi jedna od tema trebala biti i uskraćivanje potpore u Europskom parlamentu Dubravki Šuici za dužnost potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju.

SDP-ovci u Plenkovićevoj najavi o povećanju plaća vide Plenkovićev poraz, kazao je, između ostalog, RTL-ov reporter Adrian De Vrgna, a zamjeraju mu jer nije išao za povećanjem plaća i u javnom i u privatnom sektoru kao što je to bio SDP-ov prijedlog,

SDP-ov Zlatko Komadina podsjetio je da koalicije koštaju, a pogotovo one neprincipijelne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik SDP-a ustvrdio je uoči sjednice Predsjedništva stranke da imaju o čemu razgovarati s obzirom na to da je HDZ prihvatio sve SDP-ove prijedloge koji se odnose na plaće: "Imamo o čemu razgovarati na Predsjedništvu SDP-a jer je HDZ prihvatio sve naše prijedloge vezane za povećanje minimalne plaće, za neoporezivi dio, za inače povećanje plaća, tako da smo svjedoci kako su stvorili problem da bi ga rješavali s time da su zakasnili godinu i pol dana od tog našeg prijedloga".

Koalicija, kaže, košta, a "ovakva neprincipijelna koalicija košta dosta više".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na primjedbu da HDZ ipak nije preuzeo sve SDP-ove prijedloge, Komadina je odvratio: "Ne mogu sve, nešto moraju ostaviti i kad mi dođemo na vlast, a on sjašu".

SDP-ovci će raspravljati, ali neće donijeti konačnu odluku oko potpore Šuici, kojoj zamjeraju netransparentnost oko imovine, a na poruke da se HDZ borio za SDP-ova Nevena Mimicu, poručuju da je HDZ zadnji koji bi nekome trebao dijeliti lekcije pri čemu podsjećaju na slučaj Vesne Pusić.

Upitan trebaju li SDP-ovi zastupnici u Europskom parlamentu podržati novi sastav Komisije, Komadina je rekao da, što se njega tiče, mogu. Svatko, kaže, ima problem prema nekome, a SDP-ovci tako imaju prema HDZ-ovoj Šuici: "Postoji neko pravilo da svoji ne govore protiv svojih i nekakav red. A sad, da se neke naše unutarnjopolitičke bitke prenose u Bruxelles, meni to malo nije pristojno. Ali tko voli, nek' izvoli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo