nitko se ne treba bojati / Komadina nakon poraza od Milanovića: 'Dok sam ja živ, revanšizma u SDP-u ne smije i ne može biti'

Komadina je rekao da revanšizma u SDP-u ne smije biti te da od Milanovića očekuje decentralizaciju i demokratizaciju SDP-a

4.4.2016.
12:30
VOYO logo

Na redovnoj konferenciji za novinare je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji je izgubio u utrci za predsjednika SDP-a, poručio da se nitko ne treba bojati.

Image
novi-stari šef stranke /

Zoran Milanović odnio pobjedu, Komadina mu čestitao: 'Bar nisam izgubio od HDZ-a'

Image
novi-stari šef stranke /

Zoran Milanović odnio pobjedu, Komadina mu čestitao: 'Bar nisam izgubio od HDZ-a'

"Dok sam ja živ svi koji su glasali za mene ne moraju se bojati za sebe kao što se ni ja ne bojim za sebe. Revanšizma u stranci ne smije i ne može biti, ali mnogi ovi proroci, koji su analitičari stranke, a nikada nisu izašli, niti dobili ijedne izbore u stranci, bolje im je da malo najprije razgovaraju među sobom", odgovorio je Komadina na  pitanje strahuje li od odmazde za sebe i svoje i ljude, odnosno guranje u zapećak od strane Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako "je to stvar elementarne pristojnosti i da je njihovo pravo na stav." "Moja je sreća što na izborima za župana glasaju građani županije, a ne samo Ana Komparić Devčić i Željko Jovanović", naglasio je.

Odgovarajući na upit kako vidi upravljanje kvalitetom SDP-a nakon Milanovićeve pobjede, Komadina je rekao da će "to morati odraditi oni koji su dobili mandat za upravljanje kvalitetom SDP-a" da zahvaljuje svima koji su glasali za socijaldemokraciju te da "očekuje od Milanovića da provede u život moj program decentralizacije i demokratizacije stranke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je znakovit broj članova stranke jasno rekao da se stranka treba promijeniti, naglasio je da mu je žao što to nije bio natpolovični broj, da je Hrvatskoj potrebna jaka socijaldemokracija te da se ona gradi iz svih 20 županija i Grada Zagreba. "Naravno da mi nastavljamo rad s još većim entuzijazmom ovdje u Primorsko-goranskoj županiji", dodao je kazavši da što se tiče zdravlja SDP-a , barem tamo gdje je on nadležan i ovlašten, ne treba brinuti.

Na pitanje o slabom odazivu članstva, pogotovu u Rijeci, rekao je da "i to govori o stanju u stranci", da je "osobno ponosan što je dobio povjerenje kolegica i kolega u mjestu u kojem živi, za razliku od nekih koji žive u mjestu gdje živim, koji su ponosni što nisam dobio dovoljan broj glasova", ali da je to "svakom na čast." Ponosan je na rezultate u Međimurju i Vukovarsko-srijemskoj županiji, jer drži da su te županije na razini simbola vrlo indikativne i znakovite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je da je u Rijeci "ovo još najveći odaziv do sada, na izborima za predsjednika SDP-a Rijeke bilo je i manje članova."  Smatra da je Rijeka u prosjeku stanja SDP-a i da ima puno neaktivnog članstva.

"Nekada je bolje imati manju stranku, manji broj članova, ali svih aktivnih, nego formalno na papiru imati veliki broj članova, a  u naravi imati neaktivno članstvo", kazao je dodavši da su izbori u stranci mjesto gdje svaki član treba obaviti svoj dio posla i preuzeti odgovornost za upravljanje strankom. "No, što se mene tiče, ja se sada okrećem povjerenju građana, jer je povjerenje članova stranke jedno, a povjerenje građana drugo, nije to ista publika", naglasio je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje smatra li da bi predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, koji ga je podupirao,  trebao nakon izbornog rezultata ponuditi ostavku, Komadina je odgovorio da ne bi trebao, da je to isto kao da ga se pita bi li Milanović trebao dati ostavku jer za njega nije glasovalo 40 posto članova te da se u Zagrebu nije natjecao Bernardić nego Komadina.

Novinare je zanimalo bi li zagrebačka stranačka baza mogla zatražiti Bernardićev odlazak, a Komadina je i na to niječno odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada aspiraniti na mjesto predsjednika SDP-a Zagreba budu znali nabrojati predsjednike zagrebačkih ogranaka kao što ih zna Bernardić, neka se onda jave za predsjednika te organizacije", rekao je Komadina.

Komadina je na redovnoj konferenciji za novinare čestitao SDP-ovcima Vuku Grgiću i Marinu Ćikoviću koji su pobijedili na prijevremenim lokalnim izborima u Novoj Gradiški, odnosno u Matuljima, kazavši da se po jutru dan poznaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo