O RAZLOZIMA IZOSTAVLJANJA HNS-A / Komadina: 'Ne pristajemo na ucjene i biti taoci sukoba u HNS-u'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Zlatko Komadina je rekao da su predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i glavni tajnik stranke Srećko Ferenčak 'upropastili 25 godina kvalitetne suradnje HNS-a i SDP-a' u Primorsko-goranskoj županiji.

5.5.2017.
13:06
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Primorsko-goranski župan i kandidat za još jedan mandat Zlatko Komadina, koji je i predsjednik županijske organizacije SDP-a, govoreći o razlozima izostavljanja HNS-a iz koalicije na županijskim izborima, izjavio je u petak da  SDP i njegovi koalicijski partneri ne pristaju na ucjene te ne žele biti taoci unutarstranačkih sukoba središnjice i županijske organizacije HNS-a.

Naime, središnjica HNS-a je u zadnji čas pred potpisivanje koalicijskog sporazuma izmijenila listu kandidata ove političke stranke, koju su ranije prihvatili koalicijski partneri. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo županijskog HNS-a, kojem je na čelu Marko Boras Mandić, kandidat za zamjenika župana, neslužbeno se doznaje  iz primorsko-goranskog HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj konferenciji za novinare Zlatko Komadina je rekao da su predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i glavni tajnik stranke Srećko Ferenčak"upropastili 25 godina kvalitetne suradnje HNS-a i SDP-a" u Primorsko-goranskoj županiji.

"Očekivali smo da će se postupiti po dogovorenom, ne želim raditi na ovaj način. Nismo pregovarali i dogovorili se s Vrdoljakom i Ferenčakom nego s Borasom Mandićem. Nama je važnija vjerodostojnost od šake glasova. Želimo zaštiti dignitet SDP-a i koalicijskih partnera te ljudi u HNS-u s kojima smo se dogovarali i surađivali do sad", naglasio je Komadina.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što će sad biti sa statusom Borasa Mandića kao kandidata za njegova zamjenika, Komadina je rekao da ga se nije moglo zamijeniti drugom osobom, čak i da je bilo vremena za to, jer su potpisi podrške građana prikupljani za njega kao župana, ali i njegove zamjenike.

 "To je bila čista ucjena, ponuđenim izmjenama u zadnji trenutak", kazao je, dodajući da nisu imali drugog izbora nego izostaviti HNS iz koalicije prije predaje kandidacijske liste. Status Borasa Mandića sad ovisi o HNS-u, rekao je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Za izlazak na izbore u Primorsko-goranskoj županiji ranije je dogovoren koalicijski nastup SDP-a, HNS-a, PGS-a, IDS-a, HSU-a i HSS-a, a nakon događanja u HNS-u, ova stranka više nije član te koalicije, napomenuo je.

 Na pitanje da komentira glasovanje nekadašnjeg SDP-ova zastupnika, a sada nezavisnog Tomislava Sauche, koji je jučer u Hrvatskom saboru glasovao protiv opoziva ministar financija Zdravka Marića, Komadina je rekao da Saucha ima "košmar u glavi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu pojmiti da je razlog njegovom odabiru na glasovanju neki deal, ne želim vjerovati da postoji trgovina jer bi to značilo da smo došli u mračno doba", rekao je.  

Komadina je ustvrdio da je predsjednik Vlade Andrej Plenković "pogriješio što nije prihvatio SDP-ovu inicijativu i smijenio ministra Marića nego je stvorio parlamentarnu krizu. a za to", kako kaže, "snosi apsolutnu odgovornost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo