otvorena vrata stranke / Komadina: 'Neću voditi prljavu kampanju, ali ne znam što očekivati od Milanovića'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Zlatko Komadina kazao je kako s njegove strane neće biti prljave kampanje na najavljenim unutarstranačkim izborima za novo vodstvo stranke, te dodao kako mu je teško reći što po tom pitanju može očekivati od Zorana Milanovića

19.1.2016.
15:49
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Župan primorsko-goranski i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je u utorak kako će članovi SDP-a na unutarstranačkim izborima najbolje ocijeniti njegovo dosadašnje političko iskustvo kojim je stranci do sada pomogao na političkoj sceni.

Image
unutarstranačke bitke /

Zaoštrava se utrka za čelo SDP-a: tko podržava Milanovića, a tko Komadinu?

Image
unutarstranačke bitke /

Zaoštrava se utrka za čelo SDP-a: tko podržava Milanovića, a tko Komadinu?

Upitan od novinara da komentira izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je njegov stranački uspjeh stavio u okvire Rijeke i toga područja, Komadina je novinarima rekao kako će detaljnije o politici govoriti nakon Glavnog odbora stranke, a što bi bilo već nakon subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je on punih 25 godina u stranci, a svoje iskustvo nije želio sam za sebe procjenjivati. Dodao je kako se za stranku zalagao, kako je vjerodostojnost stranke gradio godinama, te je dobivao izbore u ime stranke, ali i u stranci. 

Poručio je kako s njegove strane neće biti prljave kampanje na najavljenim unutarstranačkim izborima za novo vodstvo stranke, te dodao kako mu je teško reći što po tom pitanju može očekivati s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O mogućim najavama zamrzavanja II. mirovinskog stupa potpredsjednik SDP-a ističe kako je tu potrebno biti oprezan jer buduće generacije imaju pravo na mirovine.

"Tu treba ozbiljno sjesti s onima koji se puno više razumiju u taj sustav, treba znati razlučiti što je sustav generacijske solidarnosti, a što individualna štednja, te naći dobru mjeru" jer taj sustav, po riječima Komadine, nije ni dovršen. Nemamo pravo danas potrošiti penzije vas koji ćete ići sutra u te iste penzije", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da komentira što bi za Hrvatsku bilo učinkovitije ukidanje ili spajanje županija i je li u tom području potrebno provesti neku vrstu reforme Komadina kaže kako o 'županijama najčešće govore oni koji u županijama najčešće nikada nisu bili i ne znaju ništa o tome'.

Po njemu, ne može se ništa ukinuti dok se ne stvori novi sustav regionalne razine jer tu postoji čitav niz poslova i ovlasti koje županije rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se nešto ukinuti, a da se pritom nema nešto novo", rekao je Komadina prije rasprave "Županije - nositelji razvoja" održanoj u sklopu konferencije Poslovnoga dnevnika "Small and medium business Forum 2016".,

Također dodaje i kako takva reforma treba biti konzenzus struke i politike. To se, po njemu, ne može dogoditi u ovom izbornom ciklusu predstojećih lokalnih izbora već tek za izbore koji dolaze za pet godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominje i kako je za to potrebno mijenjati Ustav jer u Ustavu su definirane županije ovake kakve jesu, a i velike su nejednakosti među županijama.

O eventualnim koristima od povezivanja županija potpredsjednik SDP i župan primorsko - goranski odgovora kako je "danas naš sustav razmrvljen, velik, usitnjen i on glumi samoupravu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo istinsku samoupravu u Hrvatskoj", smatra Komadina ali i dodaje da sve što su gradovi i općine i županije odradili, odradili su dobro. 

Za mogući povratak Slavka Linića u SDP Zlatko Komadina kaže da o takvim pitanjima ne odlučuje on, već odlučuju organi stranke. Također, drži 'ako se želi imati i okupljati ljude u stranci, mora se imati otvorena vrata'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo