'svatko ima svoj stav' / Komadina o ostavci Snježane Banović: 'SDP je brend, a pojedinci dolaze i prolaze'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na tvrdnju novinara kako izgleda da 'ogulinski team building' nije donio poboljšanje u komunikaciji, Komadina je rekao da je o tome rano govoriti jer je prošlo tek nekoliko dana

19.1.2018.
18:45
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u petak je, komentirajući ostavku kazališne redateljice i nestranačke čelnice SDP-ova Savjeta za kulturu Snježane Banović te izjavu zastupnika SDP-a Gordana Marasa da razmišlja o političkoj mirovini, poručio da su svi zamjenjivi jer, kako je rekao, SDP je brend, a pojedinci dolaze i prolaze.    

"Gledajte, svi smo mi zamjenjivi. SDP je brend, a pojedinci dolaze i prolaze", rekao je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na traženje novinara da komentira ocjene Banović o stranci, Komadina je rekao da svatko ima svoj osobni stav, pravo na svoje mišljenje, a ostavka je osobni čin.  

Banović je u pismu ostavke rekla među ostalim da SDP nema suvislog programa osim onog za kulturu, da nema plana konsolidacije te da je stranka u stanju "sunovrata u ponor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko ima svoj osobni stav, ostavka je osobni čin, i pravo na svoje mišljenje. Osobno, imam dobro mišljenje o gospođi Banović .... žao mi je da je otišla", kazao je Komadina, koji je na daljnja pitanja rekao da o stranci treba razgovarati u stranci.

Na tvrdnju novinara kako izgleda da "ogulinski team building" nije donio poboljšanje u komunikaciji, Komadina je rekao da je o tome rano govoriti jer je prošlo tek nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazališna redateljica i nestranačka čelnica SDP-ova Savjeta za kulturu Snježana Banović u četvrtak je podnijela ostavku na tu dužnost, nakon što su dan ranije na sjednici Kluba zastupnika kritizirali njezinu objavu na twitteru da je potpredsjednik SDP-a Boris Lalovac "dokazani zlostavljač žena", pa je pitanje "u čemu je razlika između njega i HDZ-ova Tomaševića". Banović se naknadno, nakon što je upozorena na netočnost te tvrdnje, Lalovcu ispričala na twitteru uz objašnjenje kako nije znala da je "Općinsko državno odvjetništvo odbacilo prijavu protiv bivšeg SDP-ova ministra financija i potpredsjednika Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje". 

Dio članova Kluba ustrajao je na njezinoj smjeni. No, Banović nije čekala na smjenu, nego je sama podnijela ostavku u četvrtak ujutro u pismu članovima Savjeta za kulturu, predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću i potpredsjedniku Rajku Ostojiću, koji ju je i pozvao da se angažira na artikuliranju kulturne politike stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina je na pitanja novinara odgovarao u Zagrebu, gdje je kao župan Primorsko-goranske županije sudjelovao na neformalnom druženju Hrvatske zajednice županija s medijima prilikom kojeg su predstavljeni rad, projekti i ciljevi Zajednice provedeni u 2017. te planovi za 2018.   

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo