Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
konferencija

Komadina poručio: 'U SDP-u se ne treba brinuti o rejtingu, nego se uhvatiti posla'

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a poručio je kako u njegovoj stranci ne trebaju brinuti o padu rejtinga, nego se trebaju uhvatiti posla

Image
Vijesti.hr/Hina/ 30.1.2017. u 14:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u ponedjeljak je poručio kako u njegovoj stranci ne trebaju brinuti o padu rejtinga, nego se trebaju uhvatiti posla pa će i SDP, budu li u njemu dobro radili, imati dobar rejting kod birača.

"Sve što pada, ponekad i raste. Prema tome, ne brinimo mi o tome, nego se uhvatimo posla pa ćemo, ako budemo dobro radili, i dobro stajati“, rekao je Komadina na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi u Rijeci.

Javne polemike ne doprinose stranci i njenom rejtingu 

Upitan kako tumači oštre kritike novog stranačkog vodstva upućene od članova Predsjedništva Freda Matića i Ranka Ostojića, te mogu li oni za uvredljiv govor o kolegama očekivati sankcije, odgovorio je da javne polemike među članovima bilo koje stranke ne doprinose ni stranci, niti njenom rejtingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ispričavam se što neću u javnosti komentirati istupe kolega Matića i Ostojića, jer mislim da je red da o tome popričamo na tijelima stranke, prije svega Predsjedništvu i Glavnom odboru. Mogu demantirati par teza i naglasiti da smo u četvrtak imali Predsjedništvo, gdje su sve odluke donesene jednoglasno i utvrđene su za Glavni odbor, a na kojem je bio i kolega Matić. Mogu reći i da su odluke Glavnog odbora donesene s preko 90 posto podrške članova , na sjednici na kojoj nije bio Ranko Ostojić, a bio je pozvan kao i svi saborski zastupnici", poručio je Komadina i naglasio kako novo vodstvo SDP-a na čelu s Davorom Bernardićem ima veliku podršku. 

Dodao je kako se na zadnjoj sjednici SDP-ova Predsjedništvo pozdravio i rukovao s Matićem, "a što se tiče Ranka Ostojića, koji mi imputira loše rezultate u Istri, podsjećam da koordinator u Istri zadnje četiri godine nisam bio ja, nego kolega Jovanović, kao i da nisam bio za izbor kandidata Kajina za župana Istarske županije". Na opetovano novinarsko pitanje mogu li Matić i Ostojić očekivati bilo kakve sankcije, Komadina je ponovio da o kolegama ne bi polemizirao u javnosti, da nijednom u javnosti nije ružno govorio o Matiću ili Ostojiću, te da to ni sada neće činiti.

Upravo se čita

Nema razloga za izvanrednu sjednicu SDP-ova Predsjedništva 

Na upit hoće li se sazivati izvanredna sjednica Predsjedništva SDP-a, Komadina je odgovorio da nije predsjednik stranke te da će o tome odlučiti predsjednik SDP-a u suradnji s predsjednikom Glavnog odbora ili Predsjedništvom. "Nikakve izvanrednosti nema, bez obzira što se u javnosti stvara taj dojam, ali prvo treba u kući razgovarati", istaknuo je Komadina. Novinari su pitali i postoje li pučisti u SDP-u te raspada li se stranka na frakcije, na što je niječno odgovorio. "Ne, svi diskutanti na Glavnom odboru su zazivali zajedništvo u funkciji snaženja stranke, jer samo jaka stranka može tražiti povjerenje građana", kazao je i dodao kako "očekuje od svih članova da pomognu SDP-u, da rade u korist SDP-a i građana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izvijestio je i kako se u stranačkoj raspravi spominjalo pitanje etičkog kodeksa SDP-a, ali i rekao da SDP već ima neku vrstu etičkog kodeksa, odnosno pismo danas pokojnog predsjednika stranke Ivice Račana članstvu, u kojem je formulirao kako bi u stranci trebalo komunicirati. "Na tragu toga su kolege predlagali, a bude li to razrađivano dalje u etički kodeks, bit će, nije to nikakva cenzura", dodao je Komadina.

O suradnji s HNS-om: Pobornik sam okupljanja lijevog centra

Na pitanje o suradnji s HNS-om na lokalnim izborima, kazao je kako je pobornik okupljanja lijevog centra, jer smatra da treba pokazati sposobnost razgovora, okupljanja i nerasipanja glasova. "Podloga jest aktualna koalicija, eventualno proširena s regionalnom komponentom. Nikoga ne odbijamo, razgovarali smo do sada sa svima, a dogovorili nismo ni s kim", poručio je i dodao da će dogovor biti unutar mjesec ili dva dana.

Stranački Županijski odbor trebao bi danas utvrditi kriterije za kandidature, pri čemu u stranci smatraju da kolege koji su kandidati u lokalnim sredinama ne bi trebali ponavljati kandidature za županijsku razinu. Treba se, drži Komadina, obvezati na poštivanje spolne i dobne ravnopravnosti te to propisati u koalicijskom sporazumu koji je u izradi, a kako bi stranka koja to ne poštuje snosila odgovornost i zakonsku financijsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vijesti.hr/Hina/ 30.1.2017. u 14:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba