stanje u stranci / Komadina: 'Rezultati prvog kruga govore da SDP želi kandidata promjena'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Komadina je potvrdio da podržava Bernardića jer 'ima najbolji omjer prošlosti iza sebe i budućnosti pred sobom'

24.11.2016.
15:39
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a za Primorsko-goransku županiju Zlatko Komadina u četvrtak je na konferenciji za novinare u Rijeci ustvrdio da rezultati prvog kruga izbora za predsjednika SDP-a govore da su članovi uvjerljivu prednost dali Davoru Bernardiću kao kandidatu promjena, jedinom kandidatu terena i baze. 

Komadina je naveo da je SDP-u "nakon teoretičara potreban primijenjeni fizičar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je članstvo da u drugom krugu izađe na izbore kako bi ukupna izlaznost prešla 50 posto.

"Kad smo kandidati za predsjednika SDP-a bili Zoran Milanović i ja, izlaznost je bila 54 posto, sad je 51 posto, a kad se u HDZ-u glasovalo o Andreju Plenkoviću kao predsjedniku izlaznost je bila 46 posto. Izlaznost na lokalne izbore još je manja. Kakvo je stanje u društvu, takvo je i u strankama", ustvrdio je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da podržava Bernardića jer "ima najbolji omjer prošlosti iza sebe i budućnosti pred sobom".

"On razumije teren i članove stranke, što je do sad nedostajalo", kazao je te podsjetio da je Bernardić osvojio većinu glasova u 11 gradova, sjedišta županija te u 15 županija i uvjerljivo u Zagrebu čime je potvrdio povjerenje predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i optužbe Ranka Ostojića o "trgovini podrškama za drugi krug" pri čemu su, tvrdi Ostojić, cijele županijske organizacije stale iza Bernardića jer im je nešto obećao. "Neki od članova koji su davali podršku jednom kandidatu žele biti aktivni i u drugom krugu pa su dali podršku drugom kandidatu, ne bih ulazio u njihove motive", kazao je Komadina.   

Na pitanje što misli o izostajanju Zorana Milanovića iz Hrvatskog sabora, Komadina je odgovorio da tako ne bi činio na Milanovićevu mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Red je da bude u Saboru kao saborski zastupnik. Svoje povlačenje iz javnosti opravdava time da ne želi utjecati na unutarstranačke izbore pa tako vjerojatno želi izbjeći dodatna pitanja. No, i to je utjecalo na izlaznost na izborima za predsjednika, jer predsjednik stranke mora biti uz članstvo u dobru i zlu", istaknuo je Zlatko Komadina. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo