hoće li ga poslušati? / Komadina traži od Hajdaš Dončića da se Autocesta Rijeka-Zagreb zove Goranka

Župan primorsko-goranski zatražio je od ministra prometa da se autocesta Rijeka-Zagreb nazove Goranka, a ona od Rupe do Križišća - Primorka. Provjerili smo hoće li ga ministar Siniša Hajdaš Dončić poslušati

29.7.2015.
18:58
VOYO logo

Pogled na Kvarnerski zaljev idealan je prizor nakon ulaska u Hrvatsku. More prati vozače cijelim putem od Rupe do Križišća. Treba li autocesta A7 zato dobiti naziv Primorka?

Građanima se ova ideja sviđa, a slično razmišljaju i vozači na autocesti Rijeka–Zagreb. Deseci kilometara autoceste vijugaju kroz goranske šume, tuneli su teškom mukom probijeni kroz goranska brda pa se svi slažu da je naziv Goranka sasvim opravdan. Naziv se ni na kartama neće mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goranka bi se kao naziv samo dodao autocesti A6 koja spaja Rijeku i Zagreb, a Primorka autocesti A7 koja zasad ide od Rupe do Križišća.

Smisao svega je brendiranje kraja i turistička prepoznatljivost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam dužan artikulirati taj prijedlog, poslati ga reseronom ministru jer on mijenja pravilnik o označavanju autocesta jer on danas ne dopušta te nazive, ali ne dopušta ni nazive županija. Mi bi bili zadovoljni i sretni da se administrativna granica vidi kao tabla Primorsko—goranske županije", kaže župan primorsko-goranski Zlatko Komadina.

Politika na drugom kraju buduće Goranke stvari vidi puno jednostavnije, a dokaz za to je i tabla s nazivom Slavonika na ulazu autoceste A5.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije stvar pravilnika. Dakle, praksa je vrlo jednostavna da se autoceste u Hrvatskoj kategoriziraju s onim A1 pa do A7, a takva je praksa i u većini zemalja EU. Dakle, ako je neki marketinški razlog, ako to može nešto poboljšati, nije nitko protiv toga", kaže ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Tako se uskoro na ovim mjestima mogu očekivati nove table. Pitanje je što će one značiti turistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo