'Vidljivo nervozni kandidati' / Komentar 'fajta' na RTL-u: 'Plenković je bio katastrofalan, a Kovač previše neuvjerljiv da mu našteti'

Analitičari naglašavaju da je nervoza bila vidljiva i kod Plenkovića i kod Kovača

14.3.2020.
21:10
VOYO logo

Kandidati za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković i Miro Kovač sučelili su se u subotu u RTL Duelu. Bilo je tu dosta međusobnih optužbi, prozivanja i prepucavanja, a analitičari s kojima smo razgovarali ističu: nervoza je bila vidljiva.

Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan istaknuo je da se i Plenković i Kovač nisu pridržavali pravila sučeljavanja te su često obojica govorili u isto vrijeme. Dodaje da su oba kandidata bili konzistentni u porukama svojim biračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković je jasno naglasio da očekuje da članovi HDZ-a sutra glasaju za sve članove njegova tima - do zadnjega i istaknuo rezultate te program kojeg smatra adutom u odnosu na drugu stranu. Kovač je očekivano prozvao Plenkovića za izborne poraze i neprincipijelna partnerstva te autokratsko vladanje u duhu dosadašnje kampanje", rekao je Macan.

Kaže da je bilo dosta nervoze i s jedne i s druge strane, ali da tu nije bilo novih elemenata za one koji prate dosadašnju kampanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim pokušaja Kovača da proglasi Plenkovića masonom, što je on glatko odbio i vratio mu da je bio šef protokola u vrijeme Ive Sanadera i Fimi medije. Gledano sa strane, dobro da je ovo bilo jedino javno sučeljavanje jer je pitanje kako bi reagirali birači HDZ-a. Za njih je tu bilo nedovoljno poruka, više međusobnih prepucavanja", smatra Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapravo se radi o drugim pozicijama"

Politički analitičar Žarko Puhovski naglasio je da je Plenković danas bio neuobičajeno loš, ali ipak bolji od Kovača.

"Mislim da je Plenković bio u katastrofalnoj formi, ali još uvijek je Kovač toliko neuvjerljiv da to Plenkovića nije previše oštetilo. Plenković je bio nervozan, očito nije u dobrom fizičkom stanju, umoran je, vidi se da ima neku virozu, prekoračivao je vrijeme, ponavljao stvari, ali Kovač djeluje zagriženo i nije dovoljno uvjerljiv. Iako, kada bi se tekst kao tekst gledao, Kovač je bio uvjerljiviji od Plenkovića, ali tu se ne radi samo o tekstu", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko je možda dobio još pokoji glas članova HDZ-a, Puhovski je odgovorio:

"Mogao je nešto dobiti Kovač, ali mislim da su karte toliko jasno podijeljene da se Plenkovićeva pozicija ne može ugroziti. No čini mi se da se cijelo vrijeme radi o drugim pozicijama, hoće li Plenković biti okružen s, da tako kažem, 'stranim tijelima'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo