'narušavanje suvereniteta' / Komšić optužio hrvatske dužnosnike da 'petljaju i lažu', napao i hrvatske policajce

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Ocijenio je kako su problemi nastali zbog različitih interpretacija pisanja izraelskog "Jerusalem Posta"

1.8.2019.
16:41
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u četvrtak je dodatno zaoštrio verbalni rat kojega vodi s hrvatskim dužnosnicima poručivši kako "petljaju i lažu" i ponovivši pri tom optužbe da hrvatski policajci nezakonito upadaju na teritorij BiH. 

Komentirajući izjavu predsjednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića koji je ranije tijekom dana kazao kako žali zbog "pretjeranih reagiranja" s bosanskohercegovačke strane i poruka upućenih predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, Komšić je u izjavi za portal Klix poručio kako ga takve izjave ne zanimaju te kako od hrvatskih vlasti traži da prije svega osiguraju povlačenje svojih policajaca s teritorija BiH koji tamo navodno ulaze kako bi prisilno vraćali ilegalne migrante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o nedopustivom narušavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Umjesto što traže ispriku zbog laži u koje su se zapleli njihovi dužnosnici neka narede povlačenje naoružanih policajaca s pograničnih predjela u Bosanskoj Krajini", Komšićeva je poruka.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je ocijenio kako su problemi nastali zbog različitih interpretacija pisanja izraelskog "Jerusalem Posta" o ocjenama hrvatske predsjednice o stanju u BiH zapravo isprovocirani postupcima koji traju duže vrijeme i miješanjem hrvatskih dužnosnika u unutarnja pitanja BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Tenzije su samo reakcije na nastupe visokih hrvatskih dužnosnika i zbog njihovog upletanja u unutarnja pitanja BiH. Pozivamo da odmah na najvišoj razini pristupimo rješavanju svih otvorenih pitanja između dvije susjedne i prijateljske zemlje", izjavio je Komšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo